تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۸:۱۳

کتاب "چالشهای تولید علم(2)" زیر نظر سید رضا صالحی امیری از سوی پژوهشکده تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شد.

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه:بررسی روند توسعه کشورهای پیشرفته نشان دهنده آن است که این کشورها به اهمیت و جایگاه تولید علم کاملاً واقف بوده‌اند و برای تحقق آن به برنامه‌ریزی استراتژیک متوسل شده‌اند.

کشور ما نیز باید برای تحقق اهداف سند چشم انداز، تولید علم را در محور برنامه‌های توسعه قرار دهد. در حقیقت علم محوری و دانایی مداری به عنوان ستاره راهنمای حرکت دستگاههای اجرایی کشور محسوب می‌شوند.

اتخاذ این رویکرد با توجه به مجموعه تحولات بین المللی کاملاً منطقی به نظر می‌رسد چرا که برخورداری از روشها، نظریه‌ها و اندیشه‌های جدید کلید حل مشکلات و زمینه‌ساز تبدیل تهدیدها به فرصتها است.

از آنجا که بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز به این مهم توجه کرده‌اند ضرورت توجه به علم و خط مشی‌های رسیدن به آن در کشورمان به شدت احساس می‌شود.

این پژوهشنامه مشتمل بر مجموعه مقالات است. توسعه علمی در جمهوری اسلامی ایران؛ ابعاد، موانع و راهکارها اثر رضا نوروززاده و ندا رضایی، دانشگاه پژوهشی و نقش آن در تولید علم به قلم حمید شفیع زاده و تولید علم و خط مشی‌های رسیدن به آن نوشته علیرضا قاسمی زاد و مسلم صالحی از جمله مقالات این پژوشهنامه به شمار می‌روند.

بررسی وضعیت انجمنهای علمی نوشته نیر پیراهری، راهبردهای تحقیق و توسعه علمی و شناسایی موانع تولید علم اثر مژگان امیریان زاده، بررسی عوامل مؤثر بر میزان تمایل دانشجویان عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای منطقه 12 به انجام فعالیتهای پژوهشی در سال 1387 به قلم مجید کفاشی و ملیحه تقیان و همافزایی مدیریت دانش و سازمان یادگیرنده ترجمه حمید شفیع زاده سایر مقالات این پژوهشنامه به شمار می‌روند.