قم - خبرگزاری مهر: سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر گفت: 40 یادداشت تفاهم بین ایران و قطر امضا شد که برخی از آنها عملیاتی نشده است.

عبدالله سهرابی در حاشیه دیدار وزیر فرهنگ، هنر و میراث قطر با آیت‌الله سبحانی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم، وحدت بین طوایف مختلف به ویژه وحدت بین شیعه و سنی که امروز طلایه داران این نهضت هستند را بسیار حساس و مهم دانست و اظهار داشت: مشترکات زیادی فی مابین این دو مذهب اصلی وجود دارد اما دشمنان واحد و مشترک به خصوص بعد از شکل‌گیری انقلاب اسلامی به شدت در تلاش هستند که بر روی زخم تفرقه نمک بپاشند.

وی ادامه داد: طبیعی است که پشت این برنامه‌های تفرقه‌افکنانه، سیاست‌های استعمار پیر انگلستان نهفته است و از گذشته هم گفتند که تفرقه بینداز و حکومت کن. متاسفانه تا بخش قابل توجهی هم در تفرقه انگیزی بین شیعه و سنی موفق بودند.

اگر امروز شکافی بین صفوف مسلمانان در لبنان، تونس، افغانستان و... به وجود آمده دلیلش ایجاد شکاف بین مذاهب شیعی و اهل سنت است.

امضای 40 یادداشت تفاهم بین ایران و قطر

وی نقش علما را در آگاه‌سازی پیروان این مذاهب و خنثی کردن توطئه‌های دشمنان مهم دانست و تاکید کرد: از سال 74 تاکنون بیش از 40 یادداشت تفاهم در قالب 5 کمیسیون مشترک بین ایران و قطر امضا شده بود و بخشی از این موضوع به موافقتنامه فرهنگی منجر شده که متاسفانه عملیاتی نشده بود.

وی ادامه داد: مدتهاست که دکتر حمد بن عبدالعزیز الکاوری وزیر فرهنگ‏، هنر و میراث قطر قرار بود به ایران سفر کند اما بدلیل نبود بسترهای لازم، این سفر انجام نمی‌شد.

سهرابی با اشاره به راهبردهای وزارت امور خارجه در گسترش روابط دیپلماتیک با کشورهای منطقه تاکید کرد: موضوع وحدت بین شیعه و سنی در قالب فعالیتهای فرهنگی یکی از دستور کارهای جدی ما در ارتباط با توسعه روابط با کشورهای اسلامی به خصوص با کشورهای حساس خلیج فارس است.

سفیر جمهوری اسلامی در قطر گفت: در سال 2010 میلادی وقتی که دوحه به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب معرف شد، ما جزو دو کشور اسلامی غیرعربی بودیم که هفته فرهنگی را برگزار کردیم و مقامات قطری به شدت تحت تاثیر قرار گرفتند.

نقش علما در تقویت وحدت

وی با تاکید بر اینکه روابط بسیار صمیمی با وزیر فرهنگ، هنر و میراث قطر دارد، تصریح کرد: ما تلاش زیادی انجام دادیم که سفر اول حمد بن عبدالعزیز الکاوری به جمهوری اسلامی، با سفر به قم عجین شود. طبیعی است که دیدار وی با علما و مراجع قم در تقویت وحدت جدی بین شیعه و سنی که امروز شاید از نان شب برای ما واجب‌تر باشد، تاثیر دارد.

سهرابی گفت: امروز اگر وحدتی بین مسلمانان وجود می‌داشت مشکلی برای مردم فلسطین به وجود نمی‌آمد که 60 سال تحت ستم صهیونیست‌ها باشند.

وی اختلاف سلیقه بین علما را طبیعی دانست و افزود: نقطه اصلی اتکاء اهل تسنن و شیعیان اسلام و موفقیت جهان اسلام است و باید با در نظر داشتن شرایط حساس جهان، وحدت جدی خودشان را توسعه دهند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر خاطرنشان کرد: ممکن است که وزیر فرهنگ، هنر و میراث قطر به صورت مستقیم در سیاستهای قطر تاثیرگذار نباشد اما با این سفری که به ایران داشت، قطعا در توسعه روابط با ایران تاثیرگذار خواهد بود.

فعالیت وهابیت در قطر مهار شده است

وی با اشاره به تلاش گروه‌هایی از قبیل وهابیت برای اختلاف افکنی بین شیعه و سنی گفت: به دلیل هوش و ذکاوتی که در بین مسئولان سیاسی و فرهنگی قطر وجود دارد، فعالیت وهابیون در این کشور تا حدود زیادی مهار شده است.

سهرابی دیدار با علما، مبادله هیئت‌های مختلف در سطوح مختلف، رفت و آمد طلاب و دانشجویان و... را در توسعه روابط و تقویت وحدت مهم دانست و تاکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد دستاوردهای خوبی در زمینه وحدت بین شیعه و سنی هستیم و امیدورایم این فعالیت‌ها آغاز حرکتی برای آینده باشد تا وحدت واقعی شکل گیرد.