خبرگزاری مهر - گروه دین واندیشه: عاشورا فرهنگی فراموش نشدنی است که برای همیشه انسان و انسانیت را مدیون خود کرده است. نگاه به فرهنگ عاشورا نگاه بر یک نیم روز و یا یک روز نیست، بلکه بررسی حادثه ای است که وقوع آن ریشه در حوادث پیشین و تحولات اجتماعی مسلمانان از زمان رحلت پیامبر اعظم (ص) تا سال 61 قمری داشته است.
پیام عاشورا، زیبایی پیام آن، زیبایی حرکت آن و زیبایی قیام آن به قدری وسیع است که دامنه اش نه تنها تا امروز بلکه تا قیام قیامت امتداد خواهد داشت.
مولف این کتاب با اشاره به اینکه هنوز هم فرهنگ عاشورا جای شناخت بسیار دارد و ما در هر عصر و برای هر نسلی شاهد طرح شدن پرسشهای جدیدی هستیم که نیازمند پاسخهای جدید است.
نویسنده کتاب راز و رمزهای فرهنگ عاشورا را با هدف آشنایی مردم به ویژه جوانان با فلسفه تاریخی قیام و نهضت امام حسین به رشته تحریر در آورده است که پس از بررسی و مقایسه صلح امام حسن(ع) با سکوت امام صادق و پذیرش ولایتعهدی امام رضا(ع) و قیام امام حسین وارد نهضت و قیام امام حسین(ع) شده و برخی مطالب نو و بکر در این کتاب ارائه کرده است.
این کتاب در پنج فصل با عناوین از صلح امام حسین تا قیام امام حسین، از مدینه تا کربلا، از صبح تا غروب عاشورا، از شام غریبان تا خراب کردن قبر امام حسین، از کربلا تا مدینه منتشر شده است.
در میان برخی پرسشهایی که در این کتاب مطرح و به آن پاسخ داده شده است می توان به این پرسشها اشاره کرد. چرا امام صادق قیام نکرد، چرا باید حادثه عاشورا را زنده نگاه داشت، چرا باید دشمنان امام حسین را لعن کرد، چرا مردم مدینه امام حسین را یاری نکردند، چرا امام حسین اهل بیت خود را همراه آورد، چرا امام خون گلوی علی اصغر را به آسمان پرتاب کرد، چرا خون گلو را به بدنش مالید، چرا اهل بیت امام حسین را از قتلگاه عبور دادند، علت دوری قبر حر از مزار شهدا، فلسفه اسارت اهل بیت، چرا عبیدالله و یزید اسرا را نکشتند.