قم - خبرگزاری مهر: مدیر موسسه قرآنی نسیم فردوس از شناسایی 400 نخبه قرآنی نوجوان در قم و برگزاری دوره های مختلف آموزشی برای این نخبگان خبر داد.

علی اصغر شعاعی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم با اشاره به اجرای طرح شناسایی و آموزش استعدادهای درخشان مقاطع ابتدایی و راهنمایی در استان قم اظهار داشت: این طرح در سال 1384 از سوی مؤسسه قرآنی نسیم فردوس با همکاری اساتید و ارگان‌های قرآنی به ویژه دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی استان قم، برای نخستین‌بار در این استان اجرا شد.

وی با اشاره به شناسایی 400 نفر از نخبگان قرآنی نوجوان در این طرح، گفت: این شناسایی از طریق اعزام قاریان به مدارس مقاطع ابتدایی و راهنمایی استان قم و انجام تست استعدادیابی انجام شده است.

قاری ممتاز بین المللی خاطرنشان کرد: در انجام این تست، تلاوت 10 نفر از 70 مدرسه در منطقه نیروگاه قم ضبط و با بازنگری صوت تلاوت‌ها، برگزیدگان شناسایی شدند و پس از انجام مصاحبه، برای 100 نفر از برگزیدگان، دوره‌های تخصصی قرائت برگزار شد.

مدیر مؤسسه قرآنی نسیم فردوس استان قم تصریح کرد: این دوره آموزشی قرائت شامل دو بخش آموزش عمومی قرائت و آموزش تقلیدی از قاریان بین‌المللی چون عبدالباسط، منشاوی و شحات بوده است.

دستاوردهای طرح شناسایی و آموزش استعدادهای درخشان مقاطع ابتدایی و راهنمایی

شعاعی با بیان اینکه پس از گذشت دو سال از انجام این طرح، بیشتر رتبه‌های ممتاز استان قم در رشته‌های قرائت و ترتیل و برخی از رتبه‌های کشوری را نخبگان این طرح کسب کردند، اظهار داشت: کسب چهار سهمیه از شش سهمیه مسابقات منطقه یک اوقاف استان‌های قم و تهران در سال 88 و کسب دو رتبه کشوری در مسابقات سراسری اوقاف و امور خیریه در رشته‌های ترتیل و قرائت مقطع شکوفه‌ها از ثمرات این طرح بوده است.

وی خاطرنشان کرد: از سال 1389 نیز تمامی رتبه‌های برتر رشته‌های ترتیل و قرائت مقطع شکوفه‌های استان قم توسط نخبگان طرح شناسایی و آموزش استعدادهای درخشان مقاطع ابتدایی و راهنمایی کسب شده است.

انتقاد از عدم توجه مسئولان قرآنی به حمایت از شناسایی و آموزش نوجوانان

مدیر موسسه قرآنی نسیم فردوس با اشاره به ضرورت شناسایی استعدادهای درخشان در مناطق مختلف استان قم، از عدم توجه مسئولان قرآنی نسبت به شناسایی و آموزش نوجوانان کشور و عدم حمایت لازم در این‌باره انتقاد کرد و یادآور شد: یکی از مشکلات موجود در عرصه فعالیت‌های قرآنی، عدم اختصاص بودجه قرآنی مصوب کشور به بخش قرائت به ویژه در مقطع نوجوانان است.

شعاعی تاکید کرد: این بودجه از طرف مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی کشور بیشتر به طرح‌های مربوط به رشته‌های حفظ و مفاهیم اختصاص می‌یابد.