از امروز چهارشنبه۲۶ ژانویه رهبران ۳۰ کشور در کنار کارشناسان اقتصادی و صاحبان صنایع گرد هم می ‌آیند تا درباره‌ بهبود وضعیت اقتصادی جهان گفتگو کنند و از قرار معلوم مهمترین موضوعات مورد بحث، بحران اقتصادی، محیط زیست و انرژی خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، دهکده داووس در کوههای آلپ سوئیس امسال نیز به مدت ۵ روز میزبان ۲۵۰۰ میهمان بلندپایه خواهد بود. قرار است سران ۳۰ کشور به همراه بیش از یک هزار و 400 نفر از مدیران ارشد و کارشناسان اقتصادی و نیز صاحبان صنایع از ۲۶ تا ۳۰ ژانویه (۶ تا ۱۰ بهمن) برای بهبود وضعیت اقتصادی در جهان و راه‌های پیشگیری بحرانهای اقتصادی در آینده به مشورت بپردازند.

نشست داووس در دو سال گذشته تحت تاثیر بحران اقتصادی در فضایی ناخوشایند برگزار شد اما شرکت کنندگان امیدوارند که امسال چشم‌ انداز بهتری برای آینده ترسیم کنند.

یکی از مهمترین اقداماتی که قرار است انجام شود، ایجاد ارگانی با نام "شبکه‌ مسئولیت در قبال ریسکهای اقتصادی" است. هدف اصلی این شبکه‌، اطلاع ‌رسانی درباره‌ ریسکهای اقتصادی عنوان شده و بانیان آن امیدوارند با این شبکه از امکان بروز بحرانهایی شبیه بحران اخیر بکاهند.

واقعیت های جدید

عنوان نشست امسال "معیارهای مشترک برای واقعیتهای جدید" است. یکی از واقعیتهای جدید این است که کشورهای در حال توسعه مانند برزیل، چین، روسیه و هندوستان خواهان سهم بیشتری در تصمیم ‌گیریهای اقتصادی در سطح جهانی هستند. شاید به همین دلیل هم امسال تعداد اعضای هیئتهای این کشورها به مراتب بیشتر از سالهای گذشته است.

موضوعات محوری نشست

دویچه وله نیز با پرداختن به موضوع نشست داووس می نویسد : یک هیئت کارشناسی پیش از برگزاری نشست داووس تحقیقات گسترده‌ ای در زمینه‌ اقتصاد و محیط زیست انجام داده است. نتایج این پژوهشها در روزهای آینده به بحث گذاشته می ‌شوند.

مهمترین موضوعات مورد بررسی، "بروز بحران‌های اقتصادی"، "تغییرات آب‌ وهوایی" و "بی ‌ثباتی قیمت انرژی در جهان" هستند. این هیئت کارشناسی به این نتیجه رسیده که تفاوت درآمد و ثروت بین کشورها و همچنین قشرهای مختلف در یک کشور، خطری جدی برای اقتصاد جهانی خواهد بود.

تجربیات نشست داووس در سالهای گذشته زیاد دلگرم‌ کننده نبوده است. کارشناسان احتمال می ‌دهند که نشست امسال نیز در رابطه با محیط زیست و بهبود وضعیت اقتصادی در جهان آنچنان کارساز نباشد. اما آنچه این نشست را پراهمیت می‌کند، برنامه ‌ریزی شرکت ‌کنندگان آن برای نشست گروه "جی ۲۰" است که در آن، علاوه بر کشورهای ثروتمند، کشورهای در حال توسعه نیز نقش عمده ‌ای ایفا می‌ کنند.