مشهد - خبرگزاری مهر: جانشین ستاد هدفمندسازی یارانه های خراسان رضوی گفت: اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهره وری باید با اطلاع رسانی و آموزش به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، عباس نیاوند عصر چهارشنبه در جلسه ستاد ارتقای مدیریت بهره وری و اصلاح الگوی مصرف استان خراسان رضوی اظهار داشت: اقدامات دستگاه ها در خصوص آموزش و اطلاع رسانی در زمینه اصلاح الگوی مصرف و ارتقا بهره وری باعث می شود تا پس از تکرار و خو گرفتن مردم به عنوان یک رفتار تلقی شده و در بین مردم نهادینه شود.

وی افزود: علی رغم تلاش های صورت گرفته توسط دستگاه ها، در خصوص ارتقا بهره وری و اصلاح الگوی مصرف هنوز باید در این زمینه ها تلاش بیشتری صورت پذیرد.

قائم مقام ستاد هدفمندسازی یارانه های خراسان رضوی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه ها در خصوص اصلاح الگوی مصرف گفت: جلسات این ستاد باید به صورت موضوعی پیگیری شده و با تعیین موضوع از قبل نسبت به گزارش گیری از دستگاه های اجرایی اقدام شود.

محمد غفاری افزود: با توجه به نقش رسانه ها در زمینه فرهنگ سازی و اصلاح الگوی مصرف به منظوراثر بخشی بیشتر دو کمیته فرهنگی و اجتماعی و کمیته فرهنگی و تبلیغات ستاد ارتقا مدیریت بهره وری در یکدیگر ادغام شده و با جدیت بیشتری در این زمینه فعال خواهند شد.

غفاری تشویق و ترغیب مردم و مسوولان را یکی دیگر از جنبه های اصلاح الگوی مصرف دانست و خاطر نشان کرد: باید رسانه ها، جراید و خبرگزاری ها در این حوزه پر رنگ تر وارد شوند.

قائم مقام ستاد هدفمند سازی یارانه های خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش خواستار عزم جدی مسئولان در خصوص عدم استفاده شخصی از بیت المال توسط مدیران دستگاه های اجرایی و خانواده آنان شد و از دستگاه های نظارتی در سطح استان نیز خواست تا این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال کنند.

وی اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها را نیز در راستای اصلاح الگوی مصرف دانست و تصریح کرد: علاوه بر عدالت اجتماعی و ارتقای بهره وری در همه بخش ها که از اثرات اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها است صرفه جویی در همه زمینه ها را نیز شاهد خواهیم بود.

غفاری در ادامه با اشاره به نزدیکی ایام الله دهه فجر خواستار بر پایی هرچه با شکوه تر این جشن ها شد و اظهار داشت: دشمن در صدد القای ناامیدی و نشان دادن عدم کارایی نظام به مردم است که این ایام فرصت بسیار مناسبی است تا با تشریح خدمات سی ساله نظام به مردم در جهت خنثی نمودن توطئه های آنان برنامه ریزی کنیم.

فرماندار چناران نیز با ارایه گزارشی ضمن تشریح آخرین اقدامات دستگاه های اجرایی در خصوص اصلاح الگوی مصرف در سطح این شهرستان اظهار داشت: در 9 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته 65 درصد در مصرف گاز، 29 درصد در مصرف سوخت وسایط نقلیه، 14 درصد در مصرف برق و 7 درصد در هزینه تلفن در سطح ادارات شهرستان کاهش داشته ایم.

سیدعلی حسینی افزود: با تدوین برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت در تمامی بخش های صنعتی، کشاورزی، امور زیر بنایی و همچنین استفاده از فناوری های نوین در راستای اصلاح الگوی مصرف برنامه ریزی شده که از آن جمله می توان به صرفه جویی 109 میلیارد ریالی در بخش کشاورزی و کاهش مصرف 600 تنی آرد و همچنین 9 هزار و500 کیلو واتی برق در مواقع پیک مصرف اشاره کرد.

یکی از مدرسین حوزه و دانشگاه نیز در این جلسه ضمن تشریح اصلاح الگوی مصرف بر اساس شاخص ها در اسلام اظهار داشت: اسلام در سه بخش مصرف عموم مردم از اموال شخصی، مصرف مردم از بیت المال و مصرف شخصی حاکمان و خواص از بیت المال الگوی مصرف ارایه کرده است.

حجت السلام جواد ایروانی افزود: در بخش استفاده مردم از اموال شخصی خودشان دستور اسلام بر اعتدال در مواردی که نیاز آنها واقعی، بر اساس تناسب میان هزینه و درآمد، رعایت اصل ساده زیستی و الگوی ناپذیری از بیگانگان است.

وی گفت: در استفاده مردم از بیت المال نیز علاوه بر دستور جلوگیری از سو استفاده فرزندان و نزدیکان و ممنوعیت استفاده شخصی بر نهایت صرفه جویی و دقت تاکید شده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در خصوص مصرف شخصی حاکمان و خواص نیز نهایت دقت و شبیه شدن مسوولان به لحاظ زندگی به پایین ترین اقشار کم درآمد جامعه از روش های الگوی مصرف اسلامی است.