به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا افشار شنبه در نشست هماندیشی سمنهای فرهنگی ـ اجتماعی با بیان اینکه تا کنون سمنهای ملی فعال در حوزه بهداشت، محیط زیست و کشاورزی با سازمانهای تخصصی حوزه خود مرتبط شدهاند گفت: تلاش میکنیم سمنهای فعال حوزه فرهنگی و اجتماعی با حوزههای مربوطه خود ارتباطهای لازم را برقرار کنند.
وی با اعلام این که در حال حاضر چهار هزار سمن در سطح استانها و شهرستانهای کشور فعالند افزود: از میان سمنهای ثبت شده 200 سمن به صورت ملی فعالند که 60 مورد آنها در حوزه فرهنگی ـ اجتماعی هستند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور با تاکید بر این که در حال حاضر برنامههای ملی برای مقابله با زمینههای فرهنگی ـ اجتماعی اشتباه در جامعه، خرافاتها و یا عرفانهای کاذب بسیار ضعیف است گفت: متاسفانه در مورد برخی مسایل از جمله برنامهریزی فرهنگی و تقسیم کار با مشکل مواجه هستیم و با توجه به تنوع زیاد دستگاههای اجرایی بسیاری از امور دچار موازیکاری شده و اصل سرمایه از بین میرود.
افشار با اشاره به تلاش دولت برای حمایت، تقویت و توسعه سازمانهای مردم نهاد اظهار داشت: تلاش شده تا نظارت بر سمنها با همکاری خود آنها و از طریق شبکههای ارتباطی به عنوان بازوهای نظارتی دولت صورت انجام شود.
وی با بیان این که خوشبختانه ارتباط خوبی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه فرهنگ و دین و حوزههای مشترک این دو مورد وجود دارد عنوان کرد: وزارت کشور در این میان نقش حاکمیتی دارد و تنها میتواند زمینه تعامل سمنها با این سازمانها را برقرار کند.
به گزارش مهر، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور گفت: پیشنویس قانون سازمانهای مردم نهاد پیش از این در دولت با اشکالاتی مواجه شده بود که در حال حاضر این اشکالات در کمیسیونهای مشترک با مجلس شورای اسلامی برطرف شده و به زودی در صحن علنی مطرح می شود.
وی افزود: اصلاح پیشنویس قانون سازمانهای مردم نهاد در دو یا سه هفته آینده و پیش از بررسی قانون برنامه بودجه سال 90 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود چرا که تاکنون 90 نماینده برای ارائه آن به صحن علنی موافقت کردهاند.