نشست امام علي(ع) و حقوق بشر با حضور مسلمانان ايراني و ديگر مليت ها در رايزني ايران در دمشق برگزار شد.

به گزارش گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر" به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، دو تن از صاحبنظران فلسطيني و سوري در اين نشست درباره امام علي(ع) و حقوق بشر به ايراد سخن پرداختند. 

دكتر زهير غزاوي پژوهشگر متعهد فلسطيني با اشاره به زمينه هاي تربيتي امام علي (ع) و برخورداري آن امام از فرصت تربيت در پيشگاه پيامبر (ص) گردآوري قرآن و بيان تاويل و تفسير آن، و نيز ارائه انديشه ها و آراء خويش در خطبه هاي نهج البلاغه به چگونگي نگرش امام علي (ع) به جنبه هاي گوناگون حقوق بشر ضرورت  وجوب و اداي آن توسط آحاد جامعه به ويژه مسلمانان پرداخت.

وي عبارت معروف آن حضرت كه در نامه اش خطاب به مالك اشتر نگاشته و او را به حقيقت انساني تذكر داده كه آحاد مردم از دو دسته بيرون نيستند، يا برادر ديني تو هستند و يا همسانان و همنوعان تو، نقل نموده و پيرامون انديشه هاي امام علي(ع) در ارتباط با حقوق انسان از ديدگاه اسلام سخن گفت.

دكتر غزاوي امام علي (ع) را همچون الگويي شايسته براي رعايت حق آزادي انديشه و بيان راي در جامعه به ويژه جامعه اي اسلامي ذكر كرد.

محمود زكي شمس از وكلاي معروف دادگستري سوريه نيز در سخنان خويش از آن چه در جهان به نام حقوق بشر ارائه و اجرا مي شود انتقاد نموده، نظام حقوق بين الملل را فاقد ابعاد شايسته انساني و عاري از جنبه شفقت و مراعات وجدان و اداي حق و عدل در برابر انسانها شمرد.

وي با اشاره اجمالي به آن چه در جهان و در عرصه بين الملل و روزگار جهاني شدن مي گذرد و با نگرش به نقض حقوق بشر از جهات گوناگون از ضرورت توجه و رويكرد به قانون انساني و واقعي كه متكي بر فطرت و ملعم از اديان الهي به ويژه اسلام باشد سخن گفت.