به گزارش خبرگزاری مهر، در این جلسه وکیل جانبازان شیمیایی با استناد به آراء قبلی صادره از سوی دادگاه کیفری هلند، درخواست شکات مبنی بر دریافت غرامت از نامبرده را مطرح کرد.
در این جلسه همچنین فیلمی مشتمل بر گوشه هایی از جنایات صورت گرفته در مناطق مختلف کشورمان خصوصا سردشت پخش شد.
آنرات در دفاع از خود مدعی شد موادی که به عراق صادر کرده، دارای کاربرد دوگانه بوده و می توانسته است در صنایع پارچه سازی نیز مورد استفاده قرار گیرد!
وی همچنین مدعی شد حتی در صورت محکومیت نیز امکان پرداخت غرامت را ندارد. در مقابل، وکیل شکات استدلال کرد که قبلا همین ادعا از سوی آنرات در دادگاه کیفری هلند مطرح شده، ولی دادگاه ثابت کرد که مواد شیمیایی که آنرات به عراق صادر کرده برای استفاده در سلاح های شیمیایی بوده و وی از این موضوع مطلع بوده است. ضمن اینکه ادعای افلاس وی نیز اثبات نشده و ثروت کلانی که وی از راه تجارت نامشروع خود با دولت عراق تحصیل کرده است، احتمالا هنوز موجود است.
رسیدگی به این پرونده در دادگاه مدنی شهر لاهه ادامه خواهد داشت.
گفتنی است در سال 2005 دادگاهی در شهر لاهه، فرانس فان آنرات تبعه هلند را در ارتباط با همدستی در نقض قوانین و عرفهای جنگی از طریق انتقال مواد شیمیایی برای ساخت بمب های شیمیایی به عراق مجرم شناخت و نامبرده را محکوم به 15 سال حبس کرد.
در سال 2007 دادگاه تجدیدنظر شهر لاهه هلند نیز با تایید حکم بدوی، آنرات را به دلیل مشارکت در ارتکاب جنایات جنگی توسط صدام حسین و سایر مقامات سابق رژیم بعث عراق از طریق ارائه مواد شیمیایی مجرم تشخیص داد و با لحاظ برخی عوامل مشدده و با هدف پیشگیری از وقوع جرایم مشابه در آینده، مدت حبس وی را به 17 سال افزایش داد.
نامبرده در دوره زمانی 1984-1988 در حدود 1100 تن ماده شیمیایی TDG که در تولید گاز خردل کاربرد دارد را به عراق صادر نموده بود.
این حکم در دیوان عالی هلند نیز به تایید رسید.