به گزارش خبرنگار مهر، هومن سیدی فیلمساز جوانی است که امسال با اولین فیلم بلند خود "آفریقا" در بخش سابقه فیلمهای ویدئوی جشنواره بیست و نهم فیلم فجر حضور دارد. به بهانه حضور در جشنواره با او به گفتگو کردیم.
* خبرگزاری مهرـ گروه فرهنگ وهنر: به نظر میرسید فیلم شما در بخش"نگاه نو" که مخصوص فیلمهای اول و دوم است حضور داشته باشد، اما این اتفاق نیفتاد.
- هومن سیدی: قرار بود فیلم "آفریقا" به نسخه 35 میلیمتری تبدیل شود اما متاسفانه به دلیل فرصت کوتاهی که دراختیار داشتیم نتوانستیم فیلم را به موقع به جشنواره برسانیم به همین دلیل مجبور شدیم در بخش ویدئوی جشنواره شرکت کنیم. در حال حاضر فیلم مراحل گرفتن پروانه نمایش را طی میکند و قرار است به زودی در سینماها اکران شود. خوشبختانه فیلم برای شرکت در این بخش پذیرفته شد و قرار شد نسخه 35 میلیمتری برای شرکت در جشن خانه سینما آماده شود.
* آشنایی با فیلمهایی که در این بخش حضور دارند، دارید؟
- از فیلمهایی که در این بخش حضور دارند من تنها یک فیلم را میشناسم و میدانم که فیلم خوبی است. فیلم "قصه داود و قمری" به کارگردانی آیدا پناهنده و تهیهکنندگی کیانوش عیاری. من هم در این فیلم ویدئویی بازی کردم. پیشنهاد میکنم مخاطبان جشنواره این فیلم را ببینند چون به نظر من بسیار جذاب است. متاسفانه شناخت دیگری از بقیه فیلمهای این بخش ندارم.
نمایی از فیلم "آفریقا"
* فکر میکنید نوع رقابتی که در این بخش وجود دارد قابل مقایسه با بخشهای دیگر جشنواره است؟ کیفیت فیلمهای این بخش را چگونه ارزیابی میکنید؟
- من زیاد موافق درجهبندی بخشهای مختلف جشنواره نیستم. چون معتقدم فیلمهایی که به جشنواره راه مییابند فیلمهای بدی نیستند. اصولا این بخشها تنها به دلیل فرمت هر فیلم است. اما اگر به دلیل این فرمت و حضور فیلمها در بخشهای مختلف فیلمها را درجهبندی کنند اصلا درست نیست. این گونه نظردهی درباره فیلمها بدون در نظر گرفتن کیفیت آنها صورت میگیرد. البته بیشتر خود ما هستیم که این درجه بندیها را انجام میدهیم. من با متمایز کردن بخشها از هم مخالفم. همه فیلمها باید دیده شوند بعد در مورد آنها نظر داد.
* اما پارسال این بخش خیلی دیده شد و مورد توجه هم قرار گرفت.
- بله درست است. به عنوان نمونه فیلم من اصلا فرمت 35 دارد اما به صورت دیجیتالی تصویربرداری شده است. سینمای دیجیتال همه دنیای سینما را احاطه کرده بنابراین این نوع سینما باید مورد توجه قرار گیرد.
نمایی از فیلم "آفریقا"
* توضیح کوتاهی درباره مضمون " آفریقا" میدهید؟
- این فیلم درباره سه جوان است که آدمهای معمولی هستند و خصوصیات اخلاقی متفاوت دارند. شرایطی برای این سه نفر پیش میآید که مجبور میشوند دست به کارهای خاصی بزنند. این سه نفر برای فرد خلافکاری کار میکنند و برایش کارهای خلاف انجام میدهند. در این میان پای دختری به زندگی این افراد باز میشود که باعث قلقلک شدن و مواجه آنها با خودشان میشود.
* برای ساخت اولین فیلم بلندتان دچار مشکل نشدید؟
- به هرحال هر کارگردان جوانی برای ساخت اولین فیلمش با مشکل روبرو میشود. جلب اعتماد مسئولان بسیار سخت است. البته این مسئله برای من کمی راحتتر بود چون فیلمهای کوتاه ساخته بودم که جوایز فراوان به دست آورده بود. اما به هرحال جلب اعتماد مسئولان وزارت ارشاد بسیار سخت بود.
موارد زیادی وجود دارد که برای ساخت فیلم اول باید لحاظ شود و از آنجا که موضوع فیلم من کمی حساسیت برانگیز بود کار مشکلتر میشد. اما خوشبختانه توانستیم اعتماد مسئولان را جلب کرده و فیلم را با فراغ بال بسازیم.
- - - - - - - -
گفتگو: آروین موذنزاده