به گزارش خبرنگار مهر، درحالی که وزارت مسکن و شهرسازی در تلاش است تا با کاهش هزینه های تولید مسکن و حذف صنایع انرژی بر از صنعت ساختمان، قیمتها را پایین نگاه دارد اما بازهم تولید کنندگان مصالح ساختمانی انرژی بر، حذف آجر از ساخت و ساز را ناممکن می دانند.
در سالهای اخیر و با طرح مسکن مهر، فناوریهای نوین ساختمانی وارد ساخت و ساز کشور شدند به طوریکه هم اکنون با تدوین سند صنعتی سازی در کشور و معرفی 88 نوع فناوری نوین ساختمانی، روشهای سریع و کم هزینه صنعتی سازی ساختمان در 20 درصد از ساخت و سازهای مسکن مهر انجام می شود.
کاربرد مصالح با کمترین هدررفت انرژی یکی از شاخصه های مهم صنعتی سازی است که می تواند تاثیر زیادی در جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان های کشور داشته باشد.
آمارها حاکی از آن است که با رعایت مبحث 19 در بخش ساختمان، 14.73 میلیارد دلار در کشور صرفه جویی می شود.
در این میان، فاطمی عقدا رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن هم در گفتگو با خبرنگار مهر از تهیه بتنهای سبک در این مرکز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که یارانه ای به تولیدکنندگان مصالح ساختمانی انرژی بر اختصاص نیابد.
حذف آجر از ساختمان سازی
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه باید تکنولوژی جدید وارد ساخت و ساز شود، گفت: دولت شرایط مناسبی را برای صنعتی سازی مهیا کرده است و با ارایه تسهیلات بیشتر، مردم را به سمت صنعتی سازی هدایت می کند.
امین شعبانی افزود: آجر هم به عنوان یکی از مصالح انرژی بر می تواند از ساخت و ساز حذف شود همانطور که در کشورهای دیگر این کار انجام شده است.
وی با بیان اینکه قیمت مصالح نوین در ساخت وساز و قیمت نهایی مسکن باید برآورد شود، تصریح کرد: قیمت تمام شده و سهم قیمت مصالح نوین در ساختمان باید بررسی شود و در این رابطه برنامه ریزی نیاز است.
رابطه قدرت خرید و مصالح نوین ساختمانی
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: در ساخت و سازها قدرت خرید اقشار کم درآمد و محروم جامعه اهمیت دارد و کاربرد فناوریهای نوین نباید به گونه ای باشد که به این قشر فشار وارد کند.
شعبانی با انتقاد از واردات مصالح ساختمانی بی کیفیت گفت: راهکار استفاده از فناوری نوین و ارزان قیمت این نیست که مصالح بی کیفیت وارد کشور شود، زیرا این موضوع به مصرف کننده زیان وارد می کند.
وی افزود: هم اکنون میلگرد چینی در ساختمان سازی استفاده می شود که از نظر استحکام ضعیف تر از میلگرد ایرانی است و عمر کوتاهی دارد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هنوز به قیمت واقعی انرژی نرسیدیم گفت: فصل ساخت و ساز، پس از سال جدید شروع می شود که تاثیر افزایش قیمت حامل های انرژی در این زمان خود را نشان می دهد.
عدم صرفه اقتصادی در حذف بلوک های سفالی
همچنین عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان در رابطه با امکان حذف آجر از ساختمان سازی به خبرنگار مهر گفت: آجر توپر درقسمتهای مخصوصی از ساختمان سازی استفاده می شود و امکان حذف آن وجود دارد.
بهرام غفاری افزود: اما سفال و بلوک های سفالی به سرعت قابل حذف از ساختمان سازی نیستند و مصالح جایگزین آنها مانند یونولیت، صرفه اقتصادی ندارد.
وی تصریح کرد: از آجر توپر هم در فونداسیون استفاده می شود که کاربرد چوب یا فلز برای سازنده ها چندان مقرون به صرفه نیست اما در دیوارهای جداکننده می توان از یونولیت و دیگر مصالح جایگزین استفاده کرد.