به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی قربان پور آرانی، دانشیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه کاشان، با اشاره به انواع پایداریهای نانو لوله های کربنی در بازوهای نانو رباتها، گفت: انواع پایداریهای نانو لوله های کربنی از مسائل مهمی است که باید در حرکت چرخشی بازوها هنگام حمل بار حول مفصل یا حول یک نقطه ثابت، واقع در پیکره نانو روبات در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به پروژه تحقیقاتی که در این زمینه اجرایی شده است، خاطر نشان کرد: در این پژوهش، مشخصات فیزیکی و مکانیکی نانولوله های چند جداره کربنی و نیترید- بور به دست آمده است که از آن می توان در طراحی بازوهای نانو روبات استفاده کرد. علاوه بر این، این مواد به دلیل خاصیت پیزوالکتریکی، می توانند به عنوان نانولوله های هوشمند با استفاده از اعمال میدان الکتریکی بر آنها، در کنترل چرخش و حرکت انتقالی یا سینماتیک حرکت بازویهای دست و گردن نانوروبات استفاده شوند.
قربان پور با بیان نحوه اجرای این پژوهش پرداخت و یاداور شد: با توجه به اینکه معمولا نانولوله ها در یک محیط الاستیک بررسی می شوند، برای در نظر گرفتن نیروهای اعمالی بر آنها که شامل نیروهای عمودی و برشی است، از مدلهای وینکلر (برای نیروی عمودی) و پاسترناک (برای نیروی عمودی و برشی) استفاده کردیم تا نتایج به دست آمده دقیق تر باشند.
این محقق در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش پایداری پیچشی نانولوله ها برای طراحی بازوهای نانو روباتها و نانومته ها بسیار مفید است ضمن آنکه نتیجه این تحقیق در طراحی بازوهای دست یا گردن نانو روباتها در برابر پایداری و استحکام پیچشی آنها بسیار قابل کاربرد است.