کارگردان فیلم سینمایی "خانه امن است" با اشاره به تعلق خاطرش به سینمای واقع‌گرا این فیلم را تجربه‌ای در این حوزه دانست.

 به گزارش خبرنگار مهر، ناصر رفایی پیش از "این خانه امن است" دو فیلم سینمایی ساخته که از میان آنها، "امتحان" شناخته شده‌تر است، سومین فیلم بلند سینمایی این کارگردان که در جشنواره فیلم کودک روی پرده رفته بود، امروز و در نخستین روز جشنواره فیلم فجر اکران می‌شود.

*خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر: فیلم شما امسال در جشنواره کودک همدان اکران شد، نمایش فیلم در جشنواره فجر بعد از دوری چند ساله از سینما اتفاق خوبی است؟
 
- ناصر رفایی کارگردان "خانه امن است": هر فیلمساز دوست دارد اثرش دیده شود، در جشنواره فیلم فجر این امکان وجود دارد که فیلم بهتر دیده و ارزیابی شود. نمایش فیلم در جشنواره کودک همدان موفقیت آمیز بود اما جشنواره فیلم فجر جایگاه دیگری دارد و توجه منتقدان و اهالی سینما به آن بیشتر است.
 
*"خانه امن است" موضوعی متفاوت با "امتحان" دارد، اما در بخش‌هایی به نظر می‌رسد ادامه همان نوع نگاه و تعلق خاطر است.
 
- سعی کرده‌ام در این فیلم تجربه‌ای تازه در سینمای رئالیستی داشته باشم، به سمت ملودرام و فرم‌گرایی رفته‌ام و ترکیبی از این سه نوع سینما را می‌شود در این فیلم دید. اما همچنان به سینمای رئالیستی که به آن علاقمندم پایبندم.
 
*گویا فیلم بر اساس ماجرایی واقعی ساخته شده؟
- تعریف درست‌تر این است که بگوییم ماجراهای فیلم ریشه در واقعیت دارد، البته این واقعیت با نگاه من روایت می‌شود. من با روش خودم این واقعیت را برای شمای تماشاگر تعریف می‌کنم. البته در این فیلم با واقع‌گرایی صرف روبرو نیستید.
 
* قصه فیلم در دهه 60 روایت می‌شود و لوکیشن اصلی یک پرورشگاه است، چطور فضای آن سال‌ها را در فیلم بازسازی کردید؟
 
- من نوجوانی و جوانی‌ام را در آن سال‌ها گذرانده‌ام، با مناسبات و روابط اجتماعی آن سال‌ها آشنا هستم، روایت فیلم در یک لوکیشن بسته این امکان را می‌داد تا بتوانم فضای دهه 60 را تداعی کنم، کنترل اجزای صحنه در چنین شرایطی آسان‌تر است.
 
*چرا از بازیگر حرفه‌ای در فیلم استفاده نکردید؟
 
- اصلی در سینمای رئالیستی وجود دارد که می‌گوید اگر بازیگری که از او تصوری در ذهن داریم و می‌شناسیمش نقشی را بازی کند، آن تصویر قبلی همچنان با او است. برای رسیدن به فضایی واقع‌گرا نیاز به نابازیگرانی داریم که حضورشان فیلم را تحت تاثیر قرار ندهند. نمی‌خواستم تماشاگر درگیر قهرمان و بازیگر فیلم بشود، مهم این بود که تماشاگر درگیر قصه و فضای فیلم شود.
 
*برای اکران فیلم سینمایی "خانه امن است" برنامه‌ریزی کرده‌اید؟
 
- تلاش‌هایی کرده‌ایم، امیدوارم بتوانیم فیلم را در شرایط مناسب اکران عمومی کنیم، با توجه به شرایط چندان امیدوار نیستم فیلم در گروه سینمایی روی پرده برود.
 
*فکر می‌کنید فیلم در چه شاخه‌ای نامزد دریافت سیمرغ بلورین شود؟
 
- به این مسائل فکر نمی‌کنم، امیدوارم فیلم دیده و منصفانه ارزیابی شود، داوری و اظهار نظر کارشناسان سینما، منتقدان و روزنامه‌نگاران برایم مهم است.
- - - - - - - -
فیلم سینمایی "خانه امن است" به کارگردانی ناصر رفایی و تهیه‌کنندگی علی تقی‌پور داستان نوجوان‌هایی است که در دهه 60 و زمان جنگ در یک مرکز بهزیستی زندگی می‌کنند.