تبریز - خبرگزاری مهر: مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی از بهره‌برداری بخش باقیمانده آزادراه تبریز- زنجان تا نیمه نخست اسفند جاری خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، اروجعلی علیزاده صبح پنجشنبه در نشستی خبری به خبرنگاران گفت: طول این قطعه 16 کیلومتر بوده که پنج کیلومتر آن را تونل های دوقلوی شبلی تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این تونل ها به اتمام رسیده و برای عبور ترافیک آماده است، اظهار داشت:پروژه آزادراه تبریز - زنجان از پروژه های مهم وزارت راه و ترابری بوده و تصمیم گیری درباره زمان قطعی عبور ترافیک از این تونل ها بستگی به نظر وزارتخانه دارد.

مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی در عین حال افزود:آنچه از اهمیت خاصی برخوردار است اینکه باید به دلیل طول زیاد این تونل ها تمهیدات ایمنی بیشتری اتخاذ و جرایی شود که در همین راستا اقداماتی تا زمان افتتاح نهایی به همراه تمهیداتی درباره تهویه مناسب آن صورت می گیرد.

به گفته علیزاده تلاش می شود در بازه زمانی کوتاهی مشکلات موجود در روشنایی تونل های دو قلوی آزادراه تبریز - زنجان نیز مرتفع شود.

وی با بیان اینکه اطلاعاتی از حضور یا عدم حضور رئیس جمهور در آیین افتتاح این پروژه ندارد، گفت:با این وجود و به واسطه اینکه عملیات اجرایی قطعه مزبور در زمان دولت نهم و دهم انجام شده، دکتر احمدی نژاد توجه ویژه ای به آن داشته و با جدیت روند احداث این پروژه را پیگیری می کند.

تونلهای دوقلوی شبلی در انتهای آزاد راه پیامبر اعظم(ص) و در 25 کیلومتری تبریز احداث می شود. طول هر یک از این تونلها 2.5 کیلومتر و عرض آنها 11 متر است.

آزاد راه "زنجان ـ تبریز" که بعدها به پیامبر اعظم(ص) تغییر نام یافت، قسمتی از آزاد راه سراسری تهران، قزوین- زنجان- تبریز- بازرگان و همچنین بخشی از راه ابریشم محسوب میشود که عملیات احداث آن از سال 75 آغاز شده است.

این آزاد راه به طول 285 کیلومتر نخستین آزاد راه کوهستانی و یکی از عظیم‌ترین طرحهای راهسازی کشور است. مرحله نخست این آزاد راه به طول 81 کیلومتر در سال 83 و مرحله دوم به طول 173 کیلومتر در سال 85 به بهره‌برداری رسید و مرحله سوم آن به طول 31 کیلومتر از بستان آباد به تبریز در حال ساخت است. با اتمام ساخت تونلهای دوقلوی شبلی، آزاد راه پیامبر اعظم به بهره برداری کامل می‌رسد.

7درصد جمعیت روستایی آذربایجان شرقی راه مناسب ندارند

مدیر کل راه و ترابری آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این گفتگوی خبری با بیان اینکه تحولات چشمگیری طی 32 سال بعد از انقلاب در حوزه راه این استان صورت گرفته، اظهار داشت: هم اکنون تنها هفت درصد از جمعیت روستایی آذربایجان شرقی که 14 روستای زیر 50 خانوار را شامل می شود، از راه مناسب برخوردار نیستند.

وی اظهار داشت: برای این جمعیت روستایی چهار هزار و 100 کیلومتر مسیرگشایی شده ولی مسیرهای دسترسی، فاقد مشخصات استاندارد است.

به گفته وی مطابق احکام برنامه چهارم توسعه باید تمام روستاهای بالای 50 خانوار تا پایان سال آخر اجرای این برنامه از راه مناسب برخوردار باشند که در همین راستا تمام روستاهای زیر 50 خانوار اذربایجان شرقی تا هفته دولت سال 90 از این شاخص توسعه برخوردار خواهند شد.

علیزاده یادآور شد: دو هزار و 757 روستا در آذربایجان شرقی وجود دارد که ازاین تعداد هزار و 810 روستا معادل 66 درصد از کل روستاهای استان که 93 درصد از جمعیت روستایی آذربایجان شرقی در آن ها ساکنند، دارای راه مناسب هستند.

وی اضافه کرد: راه هزار و 332 روستا از مجموع روستاهای دارای راه مناسب آذربایجان شرقی که معادل 85 درصد از جمعیت روستایی برخوردار از راه هستند نیز آسفالته است.

علیزاده در ادامه، مجموع طول محورهای مواصلاتی آذربایجان شرقی را 13 هزار و 246 کیلومتر اعلام و خاطرنشان کرد: 202 کیلومتر از این محورها آزادراه، 292 کیلومتر بزرگراه، هزار و 16 کیلومتر راه اصلی، هزار و 742 کیلومتر راه فرعی و هزار و 335 کیلومتر راه روستایی است.

مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی گفت: چهار هزار و 300 کیلومتر از مجموع راه های روستایی استان راه روستایی درجه یک و آسفالته بوده و دو هزار کیلومتر شوسه است ضمن اینکه چهار هزار و 100 کیلومتر نیز تنها مسیرگشایی شده و فاقد مشخصات استاندارد است.

ایجاد 120 کیلومتر روشنایی در محورهای مواصلاتی آذربایجان شرقی

وی با اشاره به اینکه علاوه بر ایجاد زیرساخت ها، نگهداری از شبکه های موجود نیز از وظایف ادارات کل راه و ترابری استان هاست، اظهار داشت: در همین راستا ابنیه فنی در طول محورهای مواصلاتی به طور منظم تعمیر و همچنین 120 کیلومتر روشنایی در گردنه ها و ورودی شهرهای بزرگ ایجاد شده است.

مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی نصب علایم در طول محورهای مواصلاتی و نیز ایجاد خط های اکستروژن(شیارهای لرزاننده) را از دیگر برنامه های این اداره کل خواند و افزود:تلاش می شود با ایمن سازی راه ها تصافات جاده ای کاهش یابد.

شناسایی133نقطه حادثه خیز در آذربایجان شرقی

علیزاده در بخش دیگری از این نشست خبری اعلام کرد: با تلاش اکیپی از اداره کل راه و ترابری، اداره کل حمل و نقل و پایانه ها و پلیس راه آذربایجان شرقی 133 نقطه حادثه خیز که تعداد تصادفات منجر به فوت در یک سال بیش از 10 مورد است، شناسایی شده است.

مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی با بیان اینکه تا کنون 80 درصد از این نقاط حادثه خیز مرتفع شده است، افزود:تا پایان سال 90 همه نقاط حادثه خیز استان رفع خواهد شد.

وی اضافه کرد: به این منظور علاوه بر ساماندهی تقاطع ها و اصلاح هندسی آن ها تابلو و یا علایم راهنمایی و رانندگی نیز نصب خواهد شد.

عدم تناسب طول راه ها و امکانات برف روبی در آذربایجان شرقی

مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی با اشاره به بکارگیری 600 دستگاه ماشین آلات برف روبی سنگین و نیمه سنگین در طول 13 هزار کیلومتر محورهای مواصلاتی استان، امکانات موجود را در قیاس با طول راه ها متناسب ندانست.

علیزاده استقرار 18 اداره راه وترابری در شهرستان ها و 32 راهدارخانه در طول محورهای مواصلاتی آذربایجان شرقی را یادآور شد و گفت:با استفاده از همه امکانات پنج روز طول می کشد تا پس از یک بارش 12 ساعته همه راه های روستایی و اصلی استان باز شود.

به گفته وی به دلیل همین کمبود امکانات، راه 17 روستا از توابع شهرستان چاراویماق آذربایجان شرقی پس از بارش های نسبتاً سنگین هفته قبل همچنان مسدود است.

اجرای 450 پروژه راه در آذربایجان شرقی

به گزارش مهر، مدیر کل راه و ترابری آذربایجان شرقی همچنین مجموع پروژه های ملی و استانی حوزه راه که در این استان اجرا می شود را 450 پروژه اعلام کرد و افزود: این پروژه ها شامل بهسازی آسفالت روستایی و راه های اصلی، راه سازی، پل سازی و ایجاد خطوط ریلی است.

اروجعلی علیزاده گفت: برای اجرایی این پروژه ها بیش از سه هزار و 300 میلیارد ریال هزینه صرف می شود که نزدیک به هزار و 100 میلیارد آن از منابع استانی و دو هزار و 200 میلیارد ریال آن از محل اعتبارات ملی است.

وی پروژه آزادراه تبریز– زنجان، راه آهن میانه- تبریز، بزرگراه صوفیان- شبستر، کنارگذر غربی تبریز، بزرگراه اهر- تبریز، بزرگراه مرند- جلفا، بزرگراه جلفا- ایواوغلی، بزرگراه مرند- ایواوغلی، بزرگراه میانه- میاندوآب و بزرگراه کلیبر- جانانلو را از مهم ترین پروژه هایی اعلام کرد که از منابع ملی و استانی در دست اجراست.

وی از انجام مراحل مطالعاتی 16 پروژه دیگر حوزه راه در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: با اتمام مراحل مطالعاتی، ماده کمیسیون 32 آن ها اخذ و ردیف مستقل اعتباری برای اجرایی شدن اختصاص خواهد یافت.

به گفته علیزاده، کنارگذر دوم تبریز، آزادراه تبریز– ارومیه تا پل شهید کلانتری، آزادراه تبریز– مرند- بازرگان، آزادراه مراغه– هشترود، بزرگراه تبریز– اهر، بزرگراه خواجه – ورزقان، رینک دور سهند و بزرگراه بستان آباد-سراب از جمله این پروژه هاست.

پرداخت مابه التفاوت اجرای پروژه ها به پیمانکاران بدنبال هدفمندی یارانه ها

مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره برنامه این اداره کل برای رفع ابهامات موجود و نیز مشخص کردن تکلیف پروژه ها و پیمانکارانی که قرارداد آن ها قبل از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها منعقد شده بود، گفت: مابه التفاوت اجرای پروژه هایی که قرارداد آن ها قبل از 28 آذر امسال و قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها منعقد شده بود، توسط اداره کل راه و ترابری آذربایجان شرقی و از محل منابع خود پروژه ها به پیمانکاران پرداخت خواهد شد.

وی افزود: با توجه به اینکه پیمانکاران پروژه های جدید که قراردادشان را بعد از تاریخ مزبور منعقد کرده اند، در قیمت های پیشنهادی خود نرخ های جدید را لحاظ کرده اند مشکلی ایجاد نخواهد شد.

علیزاده شائبه رکود طرح ها و پروژه های مهم حوزه راه استان به دلیل افزایش چشمگیر قیمت مصالح را رد و خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته نیز قیمت قیر و همچنین قیمت بنزین در راستای واقعی سازی قیمت ها افزایش یافته بود که در آن سال ها نیز مشکلی ایجاد نشده بود.

اجرای بزرگراه تبریز-ارمنستان مستلزم تزریق اعتبار

این مقام مسئول همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت اجرای بزرگراه تبریز – نوارمرزی ارمنستان گفت:12 کیلومتر از این پروژه ملی از آناخاتون تا اسپیران در دست اجراست اما اجرای ادامه پروژه نیازمند تزریق اعتبار مناسب در سال آینده است.

مدیر کل راه و ترابری آذربایجان شرقی اضافه کرد: مطالعات قطعه دوم بزرگراه تبریز– ارمنستان انجام شده و در صورت تخصیص اعتبار مناسب، مناقصه اجرای آن برگزار خواهد شد.

علیزاده درباره آخرین وضعیت اجرای بزرگراه تبریز – باکو هم گفت:مصوبه مربوط به این بزرگراه که در دور سوم سفر استانی هیئت دولت به تصویب رسید فقط بر مطالعه و امکان سنجی اجرای آن دلالت دارد که تحقق یافته است.

وی در عین حال گفت:بخشی از این بزرگراه منطبق با مصوبه دور دوم سفر استانی هیئت دولت به آذربایجان شرقی دایر بر ایجاد بزرگراه تبریز – اهر است که این پروژه مراحل اجرای خود را طی می کند.

وی افزود: با اتمام مطالعات ایجاد بزرگراه تبریز– باکو باید مصوبه کمیسیون ماده 32 اخذ و سپس ردیف اعتباری مستقلی ایجاد شود که مراحل این مهم نیز جهت تحقق در دست پیگیری است.

مدیرکل راه و ترابری آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این گفتگو از اظهار نظر درباره ادغام احتمالی دو وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی به دلیل آنچه خود را فاقد صلاحیت دانست، خودداری کرد و گفت: باید منتظر آینده ماند.

علیزاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره دلیل عدم واگذاری ساختمان متعلق به اداراه کل راه و ترابری آذربایجان شرقی به شهرداری تبریز با توجه به واقع شدن این ساختمان در بافت فرسوده باغ گلستان این شهراظهار داشت: اداره کل راه و ترابری آذربایجان شرقی با طرح شهرداری مخالفتی ندارد ولی توافق صورت گرفته با شهردار تبریز مبنی بر اعطای زمین معوض نتیجه ای نداشته و تا کنون پیشنهادی از سوی شهرداری وصول نشده است.