روسای جمهور ایران و ترکیه با اشاره به جایگاه برجسته و اثر گذار دو کشور در تحولات منطقه ای و بین المللی، گسترش هر چه بیشتر تعاملات و مناسبات تهران و آنکارا را به نفع منافع دو ملت و مسائل منطقه ای و جهانی دانستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر محمود احمدی نژاد در نشست مشترک هیئت های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه با تاکید بر اینکه تهران و آنکارا از روابط عمیق ، برادرانه و پایدار برخوردار هستند، گفت : ایران و ترکیه در موضوعات منطقه و بین المللی از دیدگاه مشترکی برخوردار می‌باشند و وجود این اشتراک نظر فرصت مناسبی برای همکاری و اثرگذاری در موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی به نفع عدالت، صلح و امنیت ایجاد کرد‌ه‌ است.

رئیس جمهور تصریح کرد : ایران و ترکیه در عرصه منطقه ای و بین المللی باید به جایگاه شایسته خود دست پیدا کنند. تاریخ مشترک و تحولات سالهای اخیر نشان می دهد که دو کشور از ظرفیت، توانایی و شایستگی این موضوع برخوردار هستند.

احمدی نژاد افزود: اقدامات مناسبی در زمینه همکاری های منطقه‌ای بین دو کشور در حال انجام است و امروز تحولات منطقه‌ای و بین المللی به نفع ایران و ترکیه در حال تغییر است، وجود این تحولات لزوم همکاری های گسترده منطقه‌ای را افزایش داده است .

رئیس جمهور تصریح کرد : هیچ مانعی برای ارتقاء همکاری های دو کشور وجود ندارد و باید حداکثر استفاده را از فرصت های موجود برای گسترش روز افزون مناسبات در بخش های گوناگون انجام داد .

احمدی نژاد روابط اقتصادی دو کشور را رو به گسترش دانست و گفت : امروز با اراده مسئولین دو کشور روابط ایران و ترکیه در همه بخش ها در حال گسترش بوده و سطح روابط اقتصادی علاوه بر سرمایه گذاری های مشترک از 10 میلیارد دلار تجاوز کرده است و هر دو کشور مصمم هستند که آن را در پنج سال آینده به 30 میلیارد دلار ارتقاء دهند. ظرفیت های موجود در دو کشور نشان می دهد که تحقق 30 میلیارد دلار به راحتی امکان پذیر است.

وی تصریح کرد: برای گسترش روابط اقتصادی باید نگاه گسترده ای داشت به نحوی که کل منطقه را در بر گیرد.

رئیس جمهور در ادامه لزوم افزایش همکاری در بخش فرهنگی را مورد تاکید قرار داد و گفت : ایران و ترکیه از فرهنگ متعالی و انسان ساز برخوردار هستند؛ اصول فرهنگی دو کشور قابل عرضه به جهانیان می باشد چرا که دو ملت ایران و ترکیه اعتقاداتی دارند که دنیا به شدت به‌ آن نیاز دارد.

احمدی نژاد همچنین برگزاری نشست 1+5 در استانبول را رخداد مثبت و مهمی برای ایران و ترکیه دانست و گفت: تهران برگزاری این نشست را آغاز راه جدیدی در عرصه اثر گذاری و نقش آفرینی دو کشور مستقل و بزرگ در موضوعات بین المللی می‌داند؛ معنای این نشست این بود که روند تحولات بین المللی به سمتی حرکت می کند که دو کشور باید بیش از گذشته در موضوعات بین المللی نقش آفرینی فعالی داشته باشند.

روابط ایران و ترکیه فراتر از سطح روابط همسایگی است
 
عبدالله ‌گل رئیس جمهور ترکیه نیز در این دیدار با اشاره به اهتمام ویژه کشورش به گسترش هر چه بیشتر سطح همکاری های اقتصادی و سیاسی با ایران گفت : ایران وترکیه دو کشور بزرگ ، پایدار و دارای ریشه های عمیق تاریخی می‌باشند اگر چه با یکدیگر همسایه هستند اما سطح روابط بسیار فراتر از سطح روابط همسایگی است .
 
وی با اشاره به هدف گذاری برای ارتقاء سطح روابط اقتصادی ایران و ترکیه به 30 میلیارد دلار اظهار داشت: تحقق این هدف نیازمند تلاش دو کشور برای ایجاد تسهیلات لازم به تجار و بازرگانان است.
 
رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه در مسایل منطقه ای و جهانی اقدامات شایسته ای بین مسوولین دو کشور در حال انجام است گفت: گسترش همکاری های منطقه ای و بین المللی تهران و‌ آنکارا به نفع منافع دو ملت و ملت های منطقه است.
 
وی با اشاره به موضوع هسته ای ایران خاطر نشان کرد: ترکیه معتقد است که این مساله باید از طریق مذاکره و دیپلماسی حل و فصل شود.