به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز پنج شنبه در اولین نشست هم اندیشی حج و جهانی شدن، ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) به مردم ایران، به بررسی ابعاد جهانی شدن حج پرداخت.
وی در این نشست با تاکید بر وظایف نهادهای مسئول در زمینه حج گفت: برگزاری این نشستها نتایج مهمی برای نهاد ولیفقیه در سازمان حج برای برپایی حج واقعی داشته باشد.
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به دو دیدگاه موجود در مورد جهانی شدن در سطح بین الملل، اظهار داشت: یک دیدگاه، دیدگاه کشورهای غربی است که به موضوع جهانی سازی میپردازد که ظاهر این دیدگاه خوب، اما باطن آن سلطه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است.
لاریجانی، دیدگاه دیگر را دیدگاه اسلامی و کاملا با دیدگاه غرب متفاوت باست عنوان کرد و اظهار داشت: در واقع این دو دیدگاه در مقابل هم قرار دارند؛ بررسی موضوع جهانی شدن باید دقیق صورت گیرد و وجه مورد نظر ما و غرب باید دقیق شناخته شود.
وی با بیان این که جهانی سازی غرب استعمار مدرن است، تاکید کرد: فکر مسلط در دیدگاه جهانی سازی غربی این است که هسته اصلی کار جهانی سازی باید در دست قدرتمندان هستهای بوده و هاله فرهنگی هم باید به بخشهای پیرامونی ارتباط داشته باشد.
رئیس مجلس با مطرح کردن این سوال که آیا این نوع جهانی شدن نوعی همگرایی بین مردم ایجاد میکند یا نه؟، گفت: همگرایی در اراده فرد نهفته است. در جهان فرآیندهایی را میبینیم که تسهیل کننده شرایط زندگی به سمتی مشخص است؛ مدل زیست مدرن آمریکایی در درون این تئوری با قرابتهای نهفته در افراد فاصله دارد و این یک خلاء در تئوری است.
لاریجانی با بیان این که نباید جهانی شدن را کاملا طبیعی بنامیم، اظهار داشت: در تفکر اسلامی به ویژه تفکر شیعی جهانی دو مورد وجود دارد؛ اول اینکه وقتی از جهان صحبت میکنیم، منظورمان دنیا نیست و این دنیا مقدمه است؛ به همین دلیل پایه تفکر را وحدت جهتدار قرار میدهیم و آرام آرام به سمت وحدت می رویم و عکس تئوری جهانی سازی غربی عمل میکنیم.
وی با یادآوری این موضوع که در جهانی شدن اسلامی، مبنا همگرایی جهتدار به سوی جهانیشدن است، گفت: شهید مطهری سه مؤلفه توحید، ایمان و جهاد با مال و جان در راه خداوند را مبنای وحدت اسلامی برشمرده است. این سه نکته تفاوت تفکر ما را با تفکر غرب نشان میدهد.
رئیس قوه مقننه با بیان این که در غرب به هیچ وجه مفهومی به نام جهاد وجود ندارد، اظهار داشت: این سه مؤلفه یک انسان مدل اسلامی را در مقابل انسان مدل غربی قرار میدهد.
لاریجانی ضمن بیان این نکته که در ذات حج، همگرایی اجتماعی وجود دارد، این سوال را که چگونه باید این موضوع محقق شود، مطرح کرد و گفت: در این زمینه نکاتی وجود دارد که ما تلاش میکنیم حج واقعی را از نظر فهم واقعی آن انجام دهیم. خود حج اگر درست انجام شود خود به خود امت واحده را تشکیل میدهد.
وی با تاکید بر این که درک صحیح از حج یک پروسه طولانی است، تصریح کرد: نباید یک ماه مانده به حج به درک آثار حج بپردازیم. باید در نظام آموزشی، مفهوم و اثرات حج را آرام آرام به جوانان آموخت تا در آینده حج واقعی را شاهد باشیم.
رئیس مجلس با یادآوری بالا بودن سن حج گذاران ایرانی نیز گفت: باید کاری انجام شود که جوانان به حج رفته و با یک ذخیره فکری به زندگی خود ادامه دهند و به کمال برسند، زیرا حج در انسان تحول ایجاد میکند. اگر حج درست درک شود، حجاج به معنای برادری واقعی میرسند.
لاریجانی با تاکید بر تلاش برای ایجاد حج واقعی در بین مردم تصریح کرد: یکی از سیاستهای استعماری غرب تفرقه افکنی میان امت اسلامی برای از بین بردن وحدت است لذا حج گذاران باید مراقب رفتار و گفتار خود در زمان حج باشند، تا به غرب در اینن مسیر کمک نکنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نکات حج، ایجاد ساختارهای تفاهمی است، در این زمینه دانشمندان ایرانی باید با افراد دانا در کشورهای اسلامی دیگر بحث کنند.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث اخیر در منطقه، گفت: انقلابهای اخیر در منطقه اعتماد به نفس مردم را برای پیدا کردن جایگاه خود بالا برده است البته جهاد و مجاهدت به عنوان دو عنصر برای رسیدن به عزت است لذا کشورهای غربی قصد تخریب جهاد را دارند.
لاریجانی در پایان این نشست ابراز امیدواری کرد که این نشست، دستاوردهای کارآمدتری داشته باشد و در آینده شاهد حجهای واقعی باشیم.
گفتنی است، در این نشست علاوه بر رئیس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام قاضی عسکر نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایران در مرکز تحقیقات حج شهر قم نیز حضور داشت.