به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات جسمانی و بیماریهایی که سلامت مردان را تهدید می کند باعث شده تا بیش از پیش نسبت به سلامت جنس مذکر در جامعه حساس تر شویم. زیرا بررسیها نشان می دهد که مردان در مقایسه با زنان، برای اطمینان از سلامت خود وقت کمتری می گذارند.
در این بین ابتلا به بیماریهای سخت و دشوار مثل سرطان ریه که جدی ترین تهدید برای سلامت مردان سیگاری به شمار می رود، می بایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد. زیرا دکتر علی یعقوبی، جراح عمومی معتقد است که تنها پنج درصد از مبتلایان به سرطان ریه بعد از عمل جراحی آن هم برای مدت پنج سال زنده می مانند.
به گفته یعقوبی، سرطانهای دستگاه گوارش از شیوع بالایی در بین آقایان برخوردار است اما سرطان ریه پیشتاز مرگ و میر در مردان است.
این جراح عمومی با اعلام اینکه 50 درصد مبتلایان سرطان ریه در هنگام مراجعه به پزشک غیر قابل جراحی هستند، گفت: 50 درصد این افراد نیز در حین عمل غیرقابل جراحی تشخیص داده می شوند و از بین 25 درصد بیماران که جراحی می شوند فقط 5 درصد آنها برای مدت پنج سال زنده می مانند.
بررسیها و گزارشها نشان می دهد که ابتلا به سرطان ریه در کشور به دلایل بسیاری از جمله قلبی و عروقی و استعمال سیگار و قلیان نسبت به 5 سال گذشته 100درصد افزایش یافته است. به طوریکه دکتر رضا ملایری، فوق تخصص مدیکال انکولوژی اظهار داشت: متاسفانه عدم همکاری و عدم تشخیص به موقع متخصصان در زمینه تشخیص سرطان ریه بیشترین معضل جامعه بیماران مبتلا به سرطان ریه به حساب میآید.
ملایری تصریح کرد: پیشگیری و تشخیص به موقع بهترین توصیه به افراد برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ریه در کشور محسوب میشود.
سرطان ریه در زمان تشخیص در مراحل اولیه به صورت کامل قابل بهبود و درمان است ولی متاسفانه در کشور به دلیل دیر تشخیصی سرطان ریه که در برخی مواقع با بیماری سل و عفونت اشتباه گرفته میشود افراد به این سرطان مبتلا میشوند که در پی آن درمان در زمان وخیم شدن سرطان ریه مشکلتر خواهد شد.
بررسیها نشان می دهد، طول عمر متوسط مبتلایان به سرطان ریه یک تا سه سال است و بیشترین مشکل در درمان بیماران این نوع سرطان عدم مراجعه به موقع به پزشک و متخصصان امر است.
دکتر کیان خداداد، فوق تخصص آنکولوژی و عضو مرکز تحقیقات سل و بیماریهای ریوی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه در حال حاضر فاقد مرکز ملی سرطان ریه هستیم، راهاندازی این مرکز را در کشور ضروری خواند و گفت: وضعیت سرطان ریه به علت نداشتن مرکز ملی داده های سرطان ریه در ایران نامشخص است و آمار دقیق و کاملی در این زمینه وجود ندارد.
بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان یکی از مراکز درمان سرطان ریه در کشور مشغول ارائه خدمات به بیماران است.
خداداد با اشاره به اینکه زنان مبتلا به سرطان ریه بسیار جوانتر از مردان در ایران هستند، گفت: سابقه مصرف سیگار عامل اصلی در ابتلا به سرطان ریه در دنیا به حساب میآید که این آمار در ایران 65 درصد و در جهان 80 درصد است.
این فوق تخصص آنکولوژی اظهار داشت: به دلیل نداشتن بانک دادههای قوی در کشور آمار ابتلای بیش از 3 هزار نفری مبتلایان به سرطان ریه بر حسب آخرین آمار وزارت بهداشت بر حسب جمعیت 75 میلیونی کشور نمیتواند زیاد مستند باشد.
مردان بالای 60 سال بیشترین مبتلایان به سرطان ریه هستند که این امر نشان دهنده دیر تشخیص دادن سرطان توسط پزشکان و متخصصان در کشور است. و این در حالی است که افراد سنین بالا بر اثر ابتلا به سرطان ریه بسیار زود جان خود را از دست میدهند.