به گزارش خبرنگار مهر، یحیی ابطالی بعد از ظهر سه شنبه در جلسه شورای کشاورزی مازندران در ساری افزود: یکی از مراکز مهم کشت، پرورش و تولید توت فرنگی در کشور، مازندران است.
وی اظهار داشت: توت فرنگی یکی از محصولات باغی زودبازده، با ارزش غذائی بالا، اشتغالزا و مناسب برای شرایط اقلیمی متنوع بوده که به صورت تازه خوری و فرآوری شده مصرف می شود.
وی با اشاره به اینکه مازندران با دارا بودن اراضی مستعد، شرایط اقلیمی مطلوب، خاک حاصلخیز، منابع غنی آب از مراکز مهم کشت، پرورش و تولید توت فرنگی در ایران به شمار می آید افزود: سطح کشت توت فرنگی مازندران در سال گذشته حدود هزار و 200 هکتار و میزان تولید آن 10 هزار و 817 تن با میزان عملکرد 9 هزار و 200 کیلوگرم در هکتار بوده که به ترتیب در شهرستان های بابلسر، قائمشهر، جویبار، بهشهر، ساری، چالوس و بابل و سایر نقاط استان کشت می شود.
وی، مازندران را از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید دومین استان کشور اعلام داشت و تصریح کرد: در سال های اخیر با توجه به توسعه مزارع توت فرنگی با استفاده از ارقام تجاری کاماراسو،سلوا که عمر انباری بالائی داشته و ارتقاء دانش فنی بهره برداران در تغییر سیستم کشت از سیستم سنتی به ردیفی با پوشش نایلونی مشکل که مانع رشد علف های هرز و پیش رسی محصول می گردد ، در تولید محصول ارگانیک نقش بسزائی داشته است.
ابطالی، با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی مازندران در سال های گذشته به منظور کاهش ضایعات محصول و افزایش ماندگاری میوه با اعطای تسهیلات بانکی به بهره برداران منطقه بهنمیر شهرستان بابلسر نسبت به احداث و تجهیز سیستم دستگاه سردکننده اولیه برای محصول توت فرنگی برداشت شده اقدام کرده ست افزود: استفاده از این دستگاه سبب کاهش دمای میوه برداشت شده در مزرعه و جلوگیری از رشد و فعالیت میکرو ارگانیسم ها و قارچ های بیماری زا در مراحل حمل تا رسیدن به محل مصرف می نماید که عامل مهمی در کاهش مصرف قارچ کش ها در استان شده است.
وی افزود: با توجه به سنتی بودن سیستم کاشت، عدم سلامت و نامرغوب بودن نشاء تولیدی و وجود ارقام محلی و غیرتجاری که موجب کاهش محصول و افزایش هزینه تولید می شود.