جزييات تازهاي از كشف و توقيف محموله 18 تني در فرودگاه پيام از سوي سرپرست گمرك منطقه ويژه پيام اعلام شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري مهر، سرپرست منطقه ويژه اقتصادي پيام  فرودگاه پيام در جمع خبرنگاران در ابتدا  از تشكيل 165 پرونده مظنون به قاچاق در شش  ماهه اول سال جارى در اين گمرك خبر داد و گفت : 20 فقره از اين پرونده ها توسط دادگاه محكوم شده و15 پرونده ديگر در مرحله رسيدگى قضايى در مراجع دادگاه انقلاب كرج قرار دارد.
عليرضا دشتانى افزود: تعداد 43 فقره از اين پرونده ها در مرحله ادارى گمرك با ارايه اسناد مثبت مورد برائت و بقيه در مراجع صالحه قضايى در دست رسيدگى است .
وى رسيدگى به پرونده هاى مظنون به قاچاق كالاى شهرستان كرج و اطراف آن  را از جمله فعاليت هاى اين گمرك دانست و اظهار اميدواري كرد: با برخورد قاطع مراجع قضايى با قاچاقچيان ، از افزايش حضور چنين افرادى در فعاليت هاى اقتصادى كشور جلوگيرى شود.
دشتانى با ابراز خرسندى از كشف و توقيف اخير يك محموله بزرگ تجهيزات رايانه اى والكترونيكى، گفت : پيگيرى تخلفات اين گروه توسط گمرك اين فرودگاه ، وزارت اطلاعات و همكارى مديريت مبارزه با قاچاق كالاى نيروى انتظامى شهرستان كرج شروع شد.
سرپرست گمرك منطقه ويژه اقتصادي پيام در ادامه به تشريح چگونگى شكل گيرى فعاليت باند متهم "ع .ت " از سال 1378تاكنون پرداخت و خاطرنشان كرد: در اين سال براى نامبرده پرونده قاچاق تشكيل شد كه درمرجع قضايى مورد رسيدگى قرار گرفت و متخلف به پرداخت جريمه محكوم شد.
وى اضافه كرد : در سال81 نيز پرونده اى مشابه براى اين متهم در فرودگاه مهرآباد تشكيل و به مرجع قضايى شعبه دوم دادگاه انقلاب مستقر در اين فرودگاه ارجاع شد.
دشتانى گفت : در سال گذشته نيز در شعبه 26 دادگاه انقلاب استان تهران پرونده اى مشابه از كالاهاى قاچاق نامبرده تشكيل و مورد رسيدگى قرار گرفت .
وي با اشاره به اين كه فرد ياد شده با نفوذ در برخي افراد دستگاههاي مختلف، همكاري برخي از كاركنان را با دادن رشوه جلب كرده بود، گفت: چگونگي عمل اين فرد اينگونه بود كه محموله هاي قاچاق را در ساعت هاي غير اداري به طور غير مجاز از منطقه ويژه پيام خارج مي كرده است.
وى آخرين محموله كشف شده از اين گروه را يكى از دهها محموله وارداتى متهم با همكارى عواملش در سال هاى گذشته با اسامى تجار غيرواقعى به صورت قاچاق ذكر كرد و گفت : اين محموله پس از دستگيرى متهم اصلى قرار بود به مبدا اصلى مرجوع شود.
وى خاطرنشان كرد : متهم با در اختيار داشتن هواپيماى اختصاصى و بهره گيرى از فرودگاه پيام ، حجم زيادى از كالاها را به صورت غيرقانونى وارد كشور مي كرد.
وي گفت: با وجود اين كه كالاهاي وارداتي متهم ياد شده به دليل نداشتن سابقه خوب در گمرك پيام جزو كالاي عبور از "كانال قرمز"بوده كه چك و بررسي مي شد، اما اين فرد از حسن نيت گمرك سوء استفاده و اقدام به قاچاق مي كرده است.
وي گفت:متهم اين پرونده پيش از اين با شكايت گمرك در مورد قاچاق دارو در دادگاه به زندان محكوم شده بود.
سرپرست گمرك منطقه ويژه اقتصادي پيام گفت: درب مناطق آزاد تجاري مرزي و مناطق ويژه طبق مصوبه هيات وزيران در 26 بهمن 82 بايد توسط گمرك با شماره مخصوص پلمب شود، ولي متاسفانه به جهت نياز به تردد كاميون هاي سوخت رساني، درهاي خروجي منطقه در خارج از ساعت اداري در اختيار گمرك نبوده و بلكه در اختيار خود منطقه ويژه است.
وي گفت: متاسفانه 3 تا 4 نفر از كارمندان گمرك فرودگاه پيام ،توسط گمرك شناسايي و به وزارت اطلاعات معرفي شده‌اند.
دشتاني خاطرنشان كرد: با توجه به وجود عزم راسخ قوه قضاييه در برخورد با قاچاق، گمرك هم از اين برخورد قضايي استقبال مي كند.
وي در مورد پروازهاي روز تعطيل به منطقه ويژه اقتصادي پيام گفت: در روزهاي تعطيل حداكثر 4 پرواز توسط دو فروند هواپيماي "امبراير" و 2 فروند "آنتونوف 12" انجام مي شده‌ كه ظرفيت امبراير 1200 كيلوگرم و ظرفيت بار آنتونوف 15 تا 17 تن كالا است.
دشتاني گفت: پروازهاي انجام شده به فرودگاه پيام با مراقبت منطقه ويژه انجام مي شود.
وى ضمن تشكر از اقدام هاى قوه قضائيه در رسيدگى به تخلفات مشاراليه ، اظهار اميدوارى كرد : مراجع قضايى علاوه بر اين پرونده ، به هزار و117 اظهارنامه گمركى ديگر مربوط به متهم كه توسط گمرك به دادگاه ارايه شده ، سريعتر رسيدگى كند.
دشتانى در مورد كنترل ورود و خروج كالا از اين فرودگاه ، گفت : بر اساس مصوبه هيات وزيران تمام نقاط تردد و درهاى مشرف به اماكن گمركى در مرزهاى مجاز هوايى، دريايى و زمينى، مناطق آزاد تجارى، صنعتى و ويژه اقتصادى و همچنين بازارچه هاى مرزى كشور بايد تحت كنترل اين سازمان باشد.
وى در اين خصوص متذكر شد : اگر مسئوليت در خروجى اين فرودگاه با گمرك مي بود، اين قاچاقچى نمي توانست كالاهاى خود را با همكارى عواملش خارج از وقت ادارى و در ساعات تعطيل از منطقه خارج كند.
وى در پايان تاكيد كرد : طبق تفاهم هاى انجام شده با منطقه ويژه اقتصادى پيام و مصوبه هيات وزيران ، قرار است كنترل ورود و خروج كالا از اين مناطق به گمرك واگذار شود، تا امكان تردد در خارج از وقت ادارى براى متخلفان نباشد.