به گزارش مهر، ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همزمان با هفته وحدت با پیام صلح و دوستی پس از عبور از کانال سوئز وارد دریای مدیترانه شد.
این ناوگروه که متشکل از ناو خارک و ناوشکن الوند نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی، با عبور از آبهای بینالمللی کانال سوئز ، نخستین حضور خود را در آبهای دریایی مدیترانه تجربه میکند.
این ناوگروه با مأموریت آموزشی و آشنایی دانشجویان و کارکنان دریادل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نداجا)، با آبهای آزاد با هدف تحکیم روابط و اعلام پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه و مسلمان، در تاریخ پنجم بهمن ماه حرکت خود را آغاز و پس از طی دو هزار و 570 مایل وارد دریای مدیترانه شد.
ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به سوی بندر لاذقیه در کشور سوریه حرکت میکند، پیش از این در بندر جده کشور عربستان در ساحل دریای سرخ پهلو گرفته بود.
ناو گروه نیروی دریایی ارتش همیشه سرافراز جمهوری اسلامی ایران قرار است در چارچوب دیدارهای دوستانه در بندر لاذقیه در غرب سوریه پهلو بگیرند.
دیدار ناوهای ایرانی از کشورهای دوست از جمله سوریه امری متداول و با هدف آموزشی صورت می گیرد و در دیگر نیروهای دریایی ارتش های جهان نیز چنین برنامه هایی وجود دارد.
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، در سال 1357 که به قطع رابطه میان تهران و قاهره انجامید، تاکنون هیچ کشتی جنگی ایرانی از کانال سوئز عبور نکرده بود.
دریای مدیترانه بزرگترین دریای داخلی جهان به مساحت 2 میلیون و 966 هزار کیلومتر مربع و در منطقه راهبردی میان سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا قرار گرفته است.
مدیترانه که شامل چند دریای کناری و داخلی بوده، در غرب به وسیله تنگه جبلالطارق با اقیانوس اطلس ارتباط دارد.
این دریا همچنین از طریق کانال سوئز به دریای سرخ و سپس به اقیانوس هند راه دارد.
مصر، لبنان، فلسطین، سوریه، تونس، ترکیه، مغرب، الجزایر، لیبی، یونان، آلبانی، صربستان و مونته نگرو، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، اسلوونی، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا کشورهای ساحلی مدیترانه را تشکیل می دهند و دو کشور قبرس و مالت نیز به عنوان دو جزیره در داخل دریای مدیترانه قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۸
ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی با پیام صلح و دوستی پس از عبور از کانال سوئز وارد آب های دریای مدیترانه شد.