به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر چهارشنبه در آغاز درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد با تأکید بر ضرورت حفظ آبروی افراد گفت: در برخی رسانههای کارهایی که در اسلام ممنوع شده را در لباس افشاگری و روشنگری انجام میدهند که این عمل در اسلام گناه بسیار بزرگی است و عقوبتش در دنیا دامن انسان را خواهد گرفت. بنابراین کسانی که تریبونی در اختیار دارند باید این امور را ملاحظه کنند.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به بیان روایتی درباره سخن چینی پرداخت و اظهار داشت: سخن چینی از جمله مسائل زشتی است که پرهیز از آن در اسلام بسیار تأکید شده است.
وی با بیان این که عیب گویی و سخن چینی در اسلام بسیار مذموم است، افزود: آن چه سبب بدبینی و اختلاف می شود در اسلام نکوهش شده است که سخن چینی و عیب گویی از جمله آنها به شمار میآید.
وی تاکید کرد: اگر آنچه را که اسلام به ما دستور داده است عمل کنیم به یقین خداوند به ما نیز کمک خواهد کرد و ما متحدتر و انسجام بیشتر را خواهیم داشت.
دیوانگی رهبر لیبی به اثبات رسیده است
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به حوادث کشورهای عربی بیان داشت: امروز ما نگران مسلمانان جهان هستیم به خصوص در کشور لیبی که وضعیت خاصی پیدا کرده است، همچنان که در گذشته میگفتند زمامدار این کشور دیوانه است، امروز این ادعا به اثبات رسیده است.
وی افزود: امیدواریم خداوند مردم لیبی را از شر این مجنون و طرفدارنش با جنایات وحشیانه نسبت به ملت خود نجات دهد و همچنین در دیگر کشورها مسلمانان به خواسته های خود برسند.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه شرایط جهانی را در عصر حاضر بسیار حساس خواند و تاکید کرد: امروز در جهان شرایط خاصی بوجود آمده است که مسلمانان بیش از گذشته نیاز به اتحاد دارند و امروز طوفان عظیمی در منطقه بوجود آمده که تاکنون چنین طوفان و زلزله سیاسی در طول تاریخ سابقه نداشته است.
اتحاد در کشور بیش از بیش مورد توجه باشد
وی ادامه داد: با توجه به اتفاقات منطقهای و تحولات جهانی باید اتحاد در داخل کشور بیش از گذشته وجود داشته باشد؛ زیرا امروز مسلمانان جهان به ایران اسلامی چشم دوختهاند و ما هر چه این اتحاد و یکپارچگی را بیشتر ایجاد کنیم، آنها نیز به قیامهای خود دلگرمتر خواهند شد.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم عنوان کرد: همچنین آنچه سبب وحدت است در اسلام بسیار پسندیده شمرده شده؛ زیرا سبب اعتماد میشود و اعتماد از جمله سرمایههای عظیم اجتماعی به شمار میآید و باید ما این مسأله را در جامعه خودمان بیش از گذشته تقویت کنیم.