معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد گفت: فرامنطقه‌ای شدن مطبوعات ایران یکی از نیازهای اساسی کشور است و تراز مطبوعات ایران باید فرا مرزی باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجعفر محمدزاده در نشست مدیران مسئول نشریات گردشگری که روز سه شنبه سوم اسفند در محل این معاونت برگزارشد عنوان کرد: کشور ایران و ملت ایران امروز از جایگاه خاص و ممتازی در بین سایر ملتها برخوردار است اما مطبوعات ما در خارج از ایران از این موقعیت برخوردار نیست از این‌رو فرامنطقه ای شدن مطبوعات یکی از نیاز های اساسی کشور است.

وی در همین رابطه افزود: در راستای فرامنطقه‌ای شدن مطبوعات ایران، در قدم اول در پی دعوت ازمطبوعات جهان اسلام و تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام در تهران هستیم.

محمد زاده با بیان این نکته که معاون مطبوعاتی متولی مطبوعات کشور است و باید پاسخگوی مردم و مطبوعات باشد گفت: مطبوعات به عنوان یک رسانه جمعی پرطرفدار نقش آگاهی بخشی و ارتقاءآگاهی‌های عمومی را بر عهده دارند و به نظر بنده این فرهنگ‌سازی باید به بالابردن  فرهنگ مطالعه در کشور بینجامد.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد در ادامه با بررسی وضعیت توزیع مطبوعات در سراسر کشور گفت: مسأله دکه‌های مطبوعاتی از منظر کیفی و کمی، مسأله‌ای جدی است که باید با مطالعه و برنامه‌ریزی دقیق ساماندهی شود. در همین راستا سامانه خرید اینترنتی نشریات تخصصی با ارائه 50 درصد تخفیف پشت جلد به عنوان حمایت از آغاز سال جدید راه اندازی می‌شود.

وی توضیح داد: در این سامانه افراد با مراجعه به اینترنت ثبت‌نام می‌کنند و نشانی‌ها و مشخصات افراد ثبت می شود و پس از آن  50 درصد قیمت پشت جلد نشریات را ما پرداخت می‌کنیم که این به نوعی کمک به خریداران نشریات و همچنین قدمی در راستای تحول کیفی و کمی مطبوعات خواهد بود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد در ادامه با بیان آیاتی از قرآن کریم به تبیین فلسفه گردشگری در متن وحیانی قرآن پرداخت و افزود: خداوند در قرآن به گردش در زمین توصیه کرده است؛ هدف از این گردش، پی بردن به معنا و محتوای عالم است و اگر شما مدیران مسول نشریات گردشگری به این امر توجه کنید در کار خود موفق خواهید بود.

وی افزود: نکته بسیار مهم این است که نشریات شما باید در کنار ترویج فرهنگ گردشگری به توضیح و تبیین بیشتر فلسفه قرآنی آن و معرفی این نگاه معنوی و الهی اقدام کنند.

محمد زاده با اشاره به فرهنگ غنی ایران اسلامی گفت: یکی از محورهای مهمی که نشریات گردشگری می‌توانند برای آن برنامه‌ریزی کنند، سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری مذهبی است؛ ایران یکی از قطبهای قوی گردشگری مذهبی است که باید به این قضیه به عنوان یک فرصت نگاه کرد.

وی با اشاره به کارآمدسازی مطبوعات در جامعه گفت: اگر بخواهیم میزان تاثیرگذاری مطبوعات را در جامعه‌ای بررسی کنیم باید این سوال مطرح شود که آیا نبودن یک نشریه یا روزنامه باعث ایجاد خلاء در جامعه می شود؟ وآیا مردم جامعه در نبود آن نشریه احساس می‌کنند که یکی از نیازهای ضروری آنها به مطالعه تامین نشده است یا خیر؟

محمد زاده همچنین با بیان این مطلب که نشریات گردشگری با روح مردم و تفریح فکری آنها سرو کار دارند گفت: این نشریات باید برای تعطیلات عید به طور ویژه برنامه‌ریزی کنند و مخاطبانشان را بیش از پیش افزایش دهند و سعی داشته باشند که با نهادها و موسسات مرتبط با گردشگری و همین طورسایر نشریات گردشگری در قالب تفاهمنامه، تعامل سازنده‌ای برقرار کنند.

معاون امور مطبوعاتی در پایان با اشاره به بحث یارانه‌های مطبوعاتی افزود: همه تلاش من اجرای عدالت مطبوعاتی و نیز اجرای عدالت در پرداخت یارانه به مطبوعات است و در صدد آنیم که با همکاری شما عزیزان، دراین عرصه به روانتر شدن چرخه مطبوعات در ایران کمک کنیم.