خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: معمر القذافی دیکتاتور لیبی دارای ویژگی های اخلاقی و رفتاری متفاوتی است که در این گزارش به معرفی شخصیت و اعضای خانواده وی پرداخته می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، معمر القذافی دیکتاتور لیبی در سال 1969 طی کودتایی سفید به همراه شماری از افسران که خود را همچون افسران آزاد مصر افسران آزاد نامیده بودند پادشاهی "ادریس السنوسی" را پایان داده و قدرت را در لیبی به دست گرفتند.

خانواده قذافی در طول 42 سال حکومت در لیبی در عرصه سیاسی بسیار فعال بوده اندبه طوری که وی همچون دیگر دیکتاتورهای جهان عرب به فکر موروثی کردن حکومت در خاندان خود بود و تلاش می کرد سیف الاسلام قذافی پسر خود را جانشین خود کند.

معمر القذافی در سال 1942 در روستایی موسوم به جهنم در شهر "سرت" لیبی به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در این روستا به پایان رساند و سپس به شهر "سبها" در جنوب لیبی رفت. وی در این شهر با همسر نخست خود ازدواج کرد و پس از به دنیا آمدن فرزندش محمد قذافی از وی جدا شد و سپس با "صفیه فرکاش" همسر دوم خود ازدواج کرد و صاحب 7 فرزند شد که سیف الاسلام نخستین آنها بود.

بر اساس اسناد ویکی لیکس، "جین کریتز" سفیر آمریکا در لیبی در سال 2009 درباره خصوصیات فردی و اخلاقی معمر القذافی چنین می گوید: وی شخصیت و رفتارهای عجیبی دارد به طوری که در فرد ایجاد هراس می کند. وی عاشق سوارکاری است و رقص فلامینگوی اسپانیایی است و دوستان و دشمنان وی به یک اندازه از وی می رنجند.

بر اساس این اسناد، رهبر دیکتاتور لیبی به طور غیر ارادی از ارتفاع و بلندی وحشت دارد و ترجیح می دهد بر فراز آبها پرواز نکند. قذافی همچنین به خاطر نوع لباس پوشیدن و داشتن محافظان زن معروف است.

فرزندان دیکتاتور لیبی
 
محمد

وی تنها فرزند همسر نخست معمر القذافی است. محمد رئیس کمیته ملی المپیک و صاحب 40 درصد از شرکت مشروبات غیر الکلی لیبی است که در حال حاضر صاحب امتیاز شرکت کوکاکولا در این کشور است و شرکت پست و تلگراف و ارتباطات بی سیم و باسیم لیبی را بر عهده دارد.

سیف الاسلام

وی اولین فرزند همسر دوم و دومین پسر قذافی است که دیکتاتور لیبی او را برای جانشینی خود در نظر گرفته است. سیف الاسلام فارغ التحصیل رشته اقتصاد در دانشگاه لندن و در مقطع دکترا است. وی همواره ندای اصلاحات سیاسی و اقتصادی در لیبی را سر داده است و ریاست موسسه بین المللی خیریه قذافی را بر عهده دارد.

وی یکشنبه شب در نخستین روزهای قیام ملت لیبی معترضین این کشور را مشتی اوباش و معتاد توصیف کرد و به مردم هشدار داد که یا جنگ و یا گفتگو با دولت را آغاز کنند.

سفارت آمریکا در طرابلس درباره نقش سیف الاسلام در لیبی چنین می گوید: سیف الاسلام برای معمر القذافی حکم شمشیر دو لبه را دارد از طرفی وجهه لیبی در سطح بین الملل را بهبود می بخشد و از سوی دیگر با مزدوری خویش برای بیگانگان ضربات جبران ناپذیری به لیبی وارد می کند.

سیف الاسلام همچنین از دوستان نزدیک "عبدالباسط المقرحی" متهم اصلی انفجار لاکربی است و گفته می شود وی با برادرانش در رسیدن به قدرت اختلاف نظر بسیاری دارد.


 

الساعدی

وی سومین فرزند قذافی است که به بدرفتاری، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی و برپایی مراسم لهو و لعب و سفر به خارج از لیبی با وجود مخالفت پدرش مشهور است. وی همچنین دارای گذشته ای پر از درگیری با پلیس در اروپا به ویژه ایتالیا است.

گفته می شود وی در سرکوب اعتراضات مردمی در بنغازی نقش مهمی ایفا کرده است. الساعدی که در رشته مهندسی تحصیل کرده است تبحر ویژه ای در گرفتن امتیازات خارجی دارد.

معتصم

چهارمین فرزند قذافی و مشاور امنیت ملی معمر القذافی به شمار می رود. بسیاری وی را شخصی کودن می دانند و اختلافات شدیدی با سیف الاسلام برادر خود دارد.

هانیبال

پنجمین فرزند قذافی محسوب می شود. وی فردی متقلب است و زندگی وی مملوء از درگیری با مقامات اروپایی بوده است. وی مبتلا به بیماری های روحی و روانی است.

وی در ژنو به اتهام ضرب و شتم خدمه خود بازداشت شد که تیرگی روابط دیپلماتیک میان سوئیس و لیبی را در پی داشت تا اینکه مسئولان سوئیس در نهایت مجبور شدند پس از تهدیدات لیبی به قطع سرمایه گذاری های این کشور تحت پیگرد قرار دادن هانیبال را متوقف کنند.

خمیس

وی ششمین فرزند معمر القذافی و فرمانده یگان های ویژه لیبی موسوم به گردان 32 است در روسیه آموزش های نظامی دیده است و گفته می شود یگان وی نقش مهمی در سرکوب اعتراضات بنغازی داشته است.

عایشه

وی یکی از دختران قذافی به شمار می رود که نقش مهمی در حل و فصل اختلافات خانوادگی معمر القذافی داشته است و در سازمان های غیر دولتی فعالیت دارد.

هناء

وی یکی دیگر از دختران قذافی بود که در بمباران طرابلس از سوی آمریکا در سال 1986 کشته شد.

سیف العرب

اطلاعات زیادی درباره وی در دست نیست، اما گفته می شود وی بیشتر اوقات خود را در مهمانی ها و جشنها می گذراند. به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، در سال 2008 ماشین "فراری" وی به دلیل سر و صدای زیاد اگزوز آن در آلمان توقیف شد. وی در آن زمان در مونیخ تحصیل می کرد.

میلاد

وی فرزند خوانده معمر القذافی است و گفته می شود در بمباران مجتمع مسکونی قذافی در سال 1986 توسط نیروهای آمریکایی کشته شده است.