به گزارش سرويس سياسي مهر ، وزير امور خارجه جمهورى اسلامى ايران و امير قطر در اين ديدار، پيرامون روند مناسبات دو كشور، تحولات منطقه اى و موضوعات بين المللى گفتگو و تبادل نظر كردند.
خرازى با ابلاغ سلام سيد محمد خاتمى رييس جمهورى اسلامى ايران به امير قطر، تقويت مناسبات منطقه اى و افزايش گفتگو و تبادل نظر در خصوص تحولات جارى منطقه ، بويژه اوضاع عراق ، كمك به تحكيم ثبات و امنيت عراق را مهم توصيف كرد.
وزير خارجه كشورمان با تاكيد بر اينكه كشورهاى منطقه مي توانند كمك كنند امنيت در عراق برقرار شود، اضافه كرد : هيچ كس نمي تواند خود را از مشورت با كشورهاى منطقه بي نياز بداند.
وى خاطر نشان كرد : ايران به عنوان سنگر ثبات ، خود را در قبال تحولات منطقه مسئول مي داند و در جايگاه كشورى كه هيچ گاه به كشور ديگرى تجاوز نكرده ، همواره در جهت تقويت صلح گام برداشته و به اين سياست بنيادى كاملا پايبند است .
خرازي برگزارى انتخابات عراق در موعد مقرر را مهم و گامى بلند در كمك به تثبيت امنيت و خروج نيروهاى خارجى از عراق برشمرد.
خرازى در اين ملاقات اهميت تقويت همكاريهاى اقتصادى ميان كشورهاى منطقه را اقدامى در چارچوب همكاريهاى دراز مدت خواند و گفت : غرب آسيا مي تواند در مسير همگرايى براى تشكيل يك بلوك اقتصادى قدرتمند گام بردارد.
امير قطر نيز در اين ملاقات ، مناسبات كشورش با ايران را حائز اهميت فراوان ، دوستانه و رو به گسترش خواند.
شيخ حمد بن خلفه آل ثانى نقش و جايگاه جمهورى اسلامى ايران را در تحكيم ثبات و امنيت منطقه مهم برشمرد و افزايش همكاريها و مناسبات دو كشور در زمينه هاى مختلف را خواستار شد.
وى با اشاره به تحولات منطقه ، تبادل نظر و رايزنيهاى مستمر كشورهاى همسايه را به منظور تامين منافع منطقه و گسترش پيوندهاى دوجانبه ضرورى دانست .
خرازى همچنين در اين مذاكرات ، سياستهاى تهران در خصوص فعاليتها و برنامه هاى هسته اى را تشريح و خاطرنشان كرد : استفاده از فناورى هسته اى براى مصارف صلح آميز حق مشروعى است كه هيچ كس نمي تواند از ايران باز ستاند.
وى گفت : ايران آمادگى دارد براى تقويت اعتمادسازى و ايجاد اطمينان از اينكه انحرافى به سمت سلاح هسته اى ندارد با كشورهاى ديگر همكارى كند.
وزير خارجه ايران هم چنين در اين سفر با شيخ "حمد بن جاسم آل ثانى" وزير خارجه قطر ملاقات كرد.
دو طرف دراين ديدار روند مناسبات دوجانبه در زمينه هاى مختلف را بررسي كردند. آنان تداوم رايزنى و گفت وگوهاى دوجانبه را مثبت ارزيابى كردند.
دراين مذاكرات همچنين آخرين تحولات عراق و اوضاع خاورميانه مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت .
خرازى پيش از ترك قطر در گفتگو كوتاه با خبرنگاران در خصوص مذاكرات خود گفت : مذاكرات بسيار خوبى انجام شد، روابط صميمى و نزديكى بين ايران وقطر وجود دارد و با توجه به تحولات منطقه ، ضروريست با هم مذاكره و مشورت داشته باشيم .
وى اضافه كرد : در خصوص عراق و نحوه كمك به اين كشور و همچنين در خصوص مسايل خاورميانه و تحولات آن و ضرورت همكاريهاى بيشتر در زمينه هاى سياسى و اقتصادى بين كشورهاى منطقه با مسئولان قطر مذاكره كرديم .
وى در پاسخ به اين سوال كه آيا درخصوص مسايل هسته اى نيز گفتگو شد، گفت : در خصوص مسايل هسته اى، امير قطر را از روند گفتگوهاي ايران با آژانس مطلع و فعاليتهاى ايران در اين زمينه را براى ايشان تشريح كرديم .
خرازى افزود : ما لازم مي دانيم همسايگان و دوستانمان در منطقه در جريان قرار بگيرند.
وى در پاسخ به سوال ديگرى درمورد مصوبه مجلس شوراى اسلامى گفت : مسلما مجلس قدرت زيادى در سيستم ايران دارد و تصويب چنين قانونى نشان مي دهد كه فناورى هسته اى از حقوق مسلم و موجب افتخار ملى ايرانيان است و نمي شود ايران را از اين حق مشروع و قانونى خود محروم كرد.
خرازى در خصوص مذاكرات با سه كشور اروپايى نيز گفت : اگر طرفين بخواهندكار كنند بايد عينى، ملموس و مبتنى بر قراردادهايى باشد كه تعهدآور باشند، ما انتظارمان از طرف اروپايى اين است كه تعهدات ، ملموس ، عينى و درزمان معينى باشد.