رشت - خبرگزاری مهر: مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان گفت: بندر کیاشهر نیازمند مطالعات زیست محیطی و اقتصادی است چرا که شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاصی بر این بندر حاکم است.

فرهاد کوهساری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سالانه 9 میلیون مترمکعب رسوب از رودخانه سپیدرود به دریای خزر می ریزد به دلیل چرخش آب خزر از شمال به سمت جنوب 30 درصد این رسوب اگربه سوی این بندر روانه شود حدود سه میلیون متر مکعب است.

وی خاطرنشان کرد: اگر این مقدار رسوب ضرب در پنج دلار شود، 15 میلیارد دلار هزینه لایروبی و کف روبی این بندر خواهد بود.

مدیرکل بنادر گیلان در پاسخ به این پرسش که "هزینه لایروبی و کف روبی رسوب بندر کیاشهرسالانه 15 میلیارد دلار هزینه دربردارد، این مسئله چگونه باید رفع شود" گفت: برای برطرف شدن معضل رسوب این بندر راهکار تعریف خواهد شد.

وی ادامه داد: این رسوب از دیدگاه اقتصادی یک مواد اولیه برای احداث راه آهن، جاده سازی و سایر پروژه های عمرانی محسوب می شود.

کوهساری همچنین با بیان اینکه در سالهای 1392 تا 1306 تنها 900 متر موج شکن در بندرانزلی ساخته شده بود، افزود: در مدت 20 ماه در انزلی 4.5 کیلومتر موج شکن و دایک احداث شده است.

وی با اشاره به اینکه محوطه های بندری نیز از 15 هکتار به 85 هکتار افزایش یافته است، بیان داشت: قبل از انقلاب 247 هزار تن در بندرانزلی با 200 فروند کشتی تخلیه و بارگیری انجام می شد که این میزان در سال گذشته به دو هزار و چهل و یک فروند کشتی و شش میلیون و651 هزار تن تخلیه و بارگیری رسیده است.
 
مدیرکل بنادر گیلان یادآورشد: از ابتدای امسال تا 19 بهمن ماه جاری دو هزار و 40 فروند کشتی در بندرانزلی پهلو گرفته  و شش میلیون و 225 هزار تن کالا تخلیه و بارگیری شده است که حدود 10 درصد در بخش کشتی، پنج درصد در زمینه کالا رشد را نشان می دهد.