عبد الرضا صیاد منصور در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی با اشاره به وضعیت کشاورزی استان لرستان اظهار داشت: استان لرستان استعدادهای بالقوه بسیاری در حوزه کشاورزی دارد.
وی با تاکید بر اینکه استان لرستان از لحاظ اقلیمی بسیار غنی است، خاطر نشان کرد: لرستان در حال حاضر یکی از استانهای نخست کشور در حوزه کشاورزی است.
این استاد دانشگاه با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی و باغی در استان لرستان، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 12 میلیارد متر مکعب آب در استان تولید می شود.
عکس تزئینی است
صیاد منصور با تاکید بر استفاده صحیح از پتانسیل ها و ظرفیتهای موجود در حوزه کشاورزی، اقلیمی، آب و هوادر این استان، بیان داشت: در حال حاضر با توجه به تنوع اقلیمی بسیار مطلوب باید از این پتانسیل های نهفته استفاده کرد.
کشاورزی لرستان همچنان به صورت سنتی است
وی با بیان اینکه متاسفانه با وجود پتانسیل های بالقوه فراوان هنوز کشاورزی در لرستان به صورت سنتی است، یادآور شد: متاسفانه کشاورزی در استان لرستان از سطح علمی بالایی برخوردار نیست.
دبیر و نایب رئیس هیئت مدیره انجمن علمی فناوری نیشکر ایران با اشاره به اینکه با وجود تلاشهای صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی هنوز کشاورزی لرستان به جایگاه مطلوب نرسیده است، خاطر نشان کرد: جهاد کشاورزی باید با فرهنگسازی روند کشاورزی در استان را تغییر و ارتقا دهد.
صیاد منصور با اشاره به تولید بیش از 65 گونه و محصول گیاهی، کشاورزی و باغی در استان لرستان عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 31 محصول زراعی و 34 محصول باغی در استان لرستان تولید می شود.
عدم یکپارچگی اراضی کشاورزی در لرستان
وی با بیان اینکه استان لرستان با وجود رکورد شکنی 12 تن گندم در هر هکتار در کشور هنوز ظرفیتهای ناتمام فراوانی دارد که باید شناسایی شوند، عنوان کرد: در حال حاضر استان لرستان در زمینه تولید گندم در کشور بعد از استان فارس رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
این محقق لرستانی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه کشاورزی استان لرستان بیان داشت: یکی از مشکلات موجود در این حوزه مساحت کم و قطعه قطعه بودن زمینهای کشاورزی است.
صیاد منصور با بیان اینکه این مشکل یک چالش جدی در حوزه کشاورزی استان محسوب می شود، یادآور شد: با وجود این مشکل به طور حتم ما در زمینه رونق کشاورزی و محصولات کشاورزی مشکلات فراوانی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه کوچکتر شدن زمینهای کشاورزی و عدم تنوع محصولات کشاورزی در آینده یک معضل اساسی در استان خواهد شد خاطر نشان کر: جهاد کشاورزی باید با فرهنگسازی میان کشاورزان سعی در رفع این مشکل داشته باشند.
از 12 میلیارد مترمکعب آب تولیدی در لرستان دو میلیارد مصرف می شود
این استاد دانشگاه با اشاره به دیگر مشکل موجود در حوزه کشاورزی استان لرستان عنوان کرد: دیم بودن اراضی کشاورزی نیز از دیگر مشکلات موجود در این زمینه است.
صیاد منصور با اشاره به بحران آب در استان لرستان، یادآور شد: متاسفانه با وجود تولید بیش از 12 میلیارد متر مکعب آب در استان تنها دو میلیارد متر مکعب آن در استان استفاده می شود.
دبیر و نایب رئیس هیئت مدیره انجمن علمی فناوری نیشکر ایران با تاکید بر اینکه ظرفیتهای نهفته فراوانی در حوزه آب استان لرستان وجود دارد خاطر نشان کرد: این در حالیست که با وجود این ظرفیت بالای تولید آب در لرستان تنها 25 درصد سطح آراضی کشاورزی استان آبی است.
صیاد منصور با بیان اینکه در حال حاضر میانگین زمینهای کشاورزی آبی در کشور بیش از 42 درصد است، عنوان کرد: این در حالیست که در استانی با این همه منابع آبی تنها 25 درصد زمینهای کشاورزی آن آبی است.
وی با تاکید بر استفاده از آبیاری های قطره ای، هیدروفلوم، بارانی برای آبیاری زمینهای کشاورزی استان، بیان داشت: در صورت استفاده از این روشهای آبیاری می توان میزان اراضی کشاورزی آبی در استان را به بیش از 75 درصد رساند.