قم - خبرگزاری مهر: دانشیار دانشگاه تهران پردیس قم خواستار توجه به اخلاق مهدسی و تدریس آن در دانشگاه‌ها کشور شد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، دکتر مجتبی رحماندوست بعد از ظهر پنج‌شنبه در همایش اخلاق مهندسی باید‌ها و نباید‌ها که به همت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در سالن اجتماعات مرکز فقهی ائمه طهار‌(ع) قم برگزار شد در سخنانی با بیان اینکه در بعد عام انسان دارای اخلاق مهندسی انسانی است که دارای شایستگی‌هایی لازم است، افزود: اگر بخواهیم وارد بحث فضائل اخلاقی شویم باید در برابر آن رضایل اخلاقی را بشناسیم.

وی در ادامه به برخی از ابعاد اخلاق حرفه‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: صداقت و درستکاری، اتقان و استحکام در کار، تغافل از اشتباه دیگران، بذل و بخشش، امانت داری، حسن سلوک، حفظ حریم و حرمت همکاران، رازداری و تلاشگری و همچنین عمل به وعده‌ها از جمله موارد جنبه‌های اخلاق مهندسی است.

دانشیار دانشگاه تهران پردیس قم با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در خصوص تأکید بر محکم ساختن قبر و خانه ابدی عنوان کرد: پیامبر اکرم در این زمینه کلمه اتقان را به کار بردند که می‌توان به صراحت گفت شاه کلید اخلاق مهندسی در اتقان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران پردیس قم با اشاره به اینکه اخلاق حرفه‌ای مهندسی ساختمان یعنی انجام دادن درست کار‌ها است، عنوان کرد: دقت و محکم کاری، مشورت از دیگران، اخذ مشورت با بزرگان، شناخت درست از ضوابط و عمل به آن‌ها باید در اخلاق مهندسی لحاظ شود.

رحماندوست ادامه داد: وجدان حرفه‌ای فرا‌تر از اخلاق حرفه‌ای است که این امر باید در عین دلسوزی صورت گیرد.

وی ابراز داشت: برای تقویت اخلاق مهندسی و ترویج آن در بین جامعه مهندسی باید کار بر‌تر و مهندسان بر‌تر به جامعه معرفی و مورد تجلیل فرار گیرند و در عین حال کارهای ضعیف و ناقص نیز معرفی شوند.

دانشیار دانشگاه تهران پردیس قم با تأکید بر اینکه باید درس اخلاق مهندسی در دانشگاه‌ها و در خصوص رشته‌های مهندسی بخصوص مهندسی ساختمان پیش بینی شود ابراز داشت: امروز باید مبانی و اصول اخلاق مهندسی تدوین شود تا مهندسان نسل جدید بتوانند در این زمینه به نیازهای خود دسترسی داشته باشند و اخلاق در نسل جدید نهادینه شود.