قم - خبرگزاری مهر: تعداد آثار ارسال شده به سومین جشنواره هنرهای آسمانی نسبت به دوره قبل، رشد 93 درصدی داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، در بیانیه اختتامیه سومین جشنواره هنرهای آسمانی که شامگاه پنج‌شنبه در سالن کنفرانس مرکز فرهنگی اهل بیت‌(ع) قم برگزار شد آمده است: ویژگی این دوره جشنواره را می‌توان «جهش هنر حوزه» دانست، رشد کمی و کیفی اثر در اغلب رشته‌ها مشهود است، به لحاظ کمی بیش از 93 درصد رشد داشته و به لحاظ کیفی آثاری قابل رقابت در سطح ملی و بعضاً در سطح بین المللی تولید شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: ما اینک در آغاز راهی هستیم که آینده‌ای روشن را فراروی هنرمندان رقم می‌زند، چشم‌های امیدواری که به هنر حوزه دوخته شده، شاهد چشم‌نواز‌ترین و لطیف‌ترین آفریده‌های هنری خواهند بود، هنر کشف و خلق زیبایی نهفته در جان و جهان است و هنرمند با آفرینش اثر زیبای خود، زبان روح خود را به سرودن معنا در کالبدی زیبا می‌گشاید. هنر جستن سامان و همبستگی در میان پدیده‌ها و پاره‌هایی پراکنده و پریشان است تا سامانی همچون سامان جان هنرمند بیابد و اگر هنرمند آسمانی باشد، از خاک و خاشاک سیم و زر سازد. اما اگر روح وی کوچک و فرورفته در بند زمین باشد، از زر خاکس‌تر برآورد و گوهر از کف بدهد.

این بیانیه تصریح می‌کند: اینک در سومین دوره جشنواره هنر آسمانی، به ارزیابی آفریده‌های هنری فضلای ارجمند حوزه‌های علمیه می‌نشینیم و زحمات آنان را در پدید‌آوری آثار ارزشمند ارج می‌نهیم. کمیته علمی و هیأت داوران جشنواره اذعان دارد که هر دوره کار ارزیابی آثار هنری طلاب و فضلای هنرمند دشوار‌تر می‌شود؛ زیرا این هنرمندان هر روز بر غنا، کیفیت، لطافت و زیبایی آفریده‌های خود می‌افزایند و رقابت نزدیک‌تر و کار انتخاب دشوار‌تر می‌شود.

در ادامه این بیانیه آمده است، دستیابی به زبان هنری مناسب برای عرضه مضامین دینی و دوری گزینی بسیاری آثار از مضامین سکولار با حفظ لطافت و ظرافت هنری، بهره‌مندی بسیاری آثار از موضوعات و مضامین ناب، در عین نیازمندی به ضرورت پرورش قوه خلاقه و به کارگیری قالب‌ها و صور ظریف خیال، فراوانی برخی بخش‌های هنری همچون عکس، به دلیل سهولت دسترسی، دستیابی رشته‌هایی مانند گرافیک به مرتبت‌های والا، به دلیل داشتن بازار کار، هنرنمایی ویژه در پاره‌ای رشته‌ها مانند ادبیات و خط، به دلیل ریشه ژرف این هنر در نسل‌های پیشین حوزه، نیاز به تمرکز بیشتر بر ساختار و روش و کسب تجربه‌های غنی‌تر در حوزه پژوهش، نیاز به توجه به زیرساخت‌های نظری دیدگاه‌های هنری و رسانه‌ای موجود و نقد آن‌ها از پایگاه دین، نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر بر برخی بخش‌ها مانند فیلم و فیلم‌نامه، به دلیل نوپیدایی آن‌ها در میان طلاب و فضلا ازجمله ویژگی این جشنواره بوده است.

این بیانیه ادامه می‌دهد، خداوند منان را سپاس می‌نهیم که زیبایی را آفرید و بشر را بر آفرینش آن توانا ساخت. این سپاس واجب‌تر می‌شود، هنگامی که به زیبایی‌هایی از جنس آسمان می‌نگریم. امیدواریم طلاب و فضلای هنرمند توفیق آن یابند که ضمن بال گشودن خیالشان به ملکوت جهان، هنردوستان را نیز در این سیر و سیاحت روحانی انباز سازند و سرمشق دیگر اهالی هنر برای نشان دادن راه‌های آسمان باشند.

در پایان این بیانیه آمده است، کار داوری آثار طی جلسات متعدد و در دو مرحله، و در برخی بخش‌ها در سه مرحله، بر اساس موازین ملی و با نگاه داوران بزرگ کشور در چهار کمیته به انجام رسید و برگزیدگان این دوره به شرحی خواهد آمد اعلام می‌ شود.