پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور با فراوری کائولن موفق به تولید نوعی سم دوستدار طبیعت شدند که قادر به از بین بردن چهار آفت از مزارع میوه است.

حسین فرازمند - عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور و مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این سم با فراوری "کائولن" تولید شده است، گفت: کائولن فرآوری شده از سنگهای خام معادن کائولن کشور تهیه شده که ضمن ایجاد تغییرات در کائولن خام و افزودن ترکیبات چسبیده و امولسیفایر، ترکیب حاصل به صورت پودر قابل تعمیق در آب در آمده و برای پوشش بافتهای درختان انار قابل استفاده است.

وی یکی از موثرترین روشها برای کاهش خسارت آفت کرم گلوگاه انار را دور کردن آفت از درخت و ممانعت از تخم ریزی آن بر روی میوه انار دانست و اظهار داشت: از این رو در این پروژه تحقیقاتی با هدف کاهش خسارت زایی آفات درخت انار، با فراوری کائولن سمی برای کاهش خسارات آفت کرم گلوگاه انار تولید شد.

مجری طرح با اشاره به جزئیات این سم ادامه داد: این ترکیب با ایجاد پوشش سفید رنگ بر روی درختان، باعث دور شدن حشرات، کرم گلوگاه انار از درخت و در نتیجه عدم تخم گذاری حشره بر روی میوه ها می شود.

فرازمند کاهش ترکیدگی و ریزش میوه های باغات انار و سایر درختان میوه و محصولات زراعی را از مزایای استفاده از کائولن فرآوری شده دانست و خاطر نشان کرد: کائولن فرآوری شده علاوه بر آنکه از تغذیه آفات مکنده از قبیل شته ها و کنه ها از شیره گیاهی جلوگیری می کند، مانع از آفتاب سوختگی میوه ها و کاهش میزان خسارت می شود.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور با بیان اینکه این ترکیب علاوه بر کرم گلوگاه انار می تواند برای برخی دیگر ار آفات مزارع به کار رود، خاطر نشان کرد: این ترکیب همچنین برای دفع آفاتی چون مگس مدیترانه ای، مگس زیتون و مگس خربزه نیز کار برده می شود.

وی با تاکید بر اینکه در این تحقیق سعی شده است تا ترکیبی برای جلوگیری از استفاده از سموم شیمیایی دفع آفات عرضه شود، اضافه کرد: با توجه به میزان خسارت زایی آفات و بیماریهای گیاهی، علفهای هرز و دیگر عوامل طبیعی در فرایند تولید محصولات کشاورزی، بهره گیری از دانش فنی کارشناسان و نتایج تحقیقات و پژوهشهای علمی می تواند ضمن افزایش سطح کمی و کیفی تولید، سلامت محصولات غذایی را تضمین کند.