قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم، شناخت نیازهای مردم و رفع آنها را یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذاری و ماندگاری مبلغان دینی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام عباس اسکندری صبح یکشنبه در گردهمایی ائمه جماعات استان قم که در سازمان تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد اظهار داشت: مهمترین تکنیک ایجاد ارتباط بین مبلغ و مخاطب و مهمترین تکنیک تاثیرگذاری و ماندگاری مبلغان دینی این است که مبلغان نیازهای مردم هر محله و مسجد و شهر را تشخیص دهند و برای برآورده کردن آن نیازها اقدام کنند.

وی اضافه کرد: عالمان دینی در طول تاریخ در مسیر احیای علوم اهل بیت(ع) و نشر احکام دینی از روی ایمان و اخلاص تلاش کردند اما در بین آنها افرادی همچون شیخ صدوق، شیخ مفید، میرزای شیرازی، کاشف الغطا، آیت الله بروجردی و... به خاطر اینکه در پی شناخت و رفع نیازهای مردم بودند همچون ستاره ای در بین عالمان دینی می درخشند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم با اشاره به برخی نیازهای مردم اظهار داشت: در شرایط کنونی با اینکه مسئولان نظام و دست اندرکاران امور تلاش می کنند که محدودیتهای جامعه کاهش یابد اما قشرهایی از جامعه با یک سری کمبودهایی مواجه هستند و در برخی مناطق شهری و روستایی، خانواده هایی وجود دارند که به شدت در مضیقه هستند.

حجت الاسلام اسکندری تاکید کرد: در این شرایط وظیفه مبلغان دینی و ائمه جماعات این است که مردم را با سیره و روش و منش ائمه اطهار(ع) آشنا کنند که نسبت به رفع محرومیت و فقر اهتمام بیشتری داشته باشند.

وضع ظاهری بسیاری از مساجد مطلوب نیست

وی در بخش دیگری از سخنان خود، مسجد، نماز جماعت و امام جماعت را از پایگاه های مورد اتکاء مردم دانست و تاکید کرد: این پایگاه مردمی را باید به گونه ای سامان دهیم که مردم برای رفتن به مسجد و ارتباط با امام جماعت رغبت بیشتری پیدا کنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم با انتقاد از نامناسب بودن وضعیت ظاهری بسیاری از مساجد استان گفت: وضعیت ظاهری بسیاری از مساجد استان مطلوب و مناسب نیست و این پایگاه ها، رغبتی برای حضور مردم به خصوص جوانان ایجاد نمی کند.

اجرای طرح مناسب سازی ظاهر مساجد

حجت الاسلام اسکندری از اجرای چندین طرح برای مناسب سازی ظاهر مساجد در سال 90 خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم با اجرای این طرح ها رغبت مردم به ویژه جوانان به حضور پررنگ تر در مساجد و برقراری ارتباط بیشتر با امامان جماعت بیشتر شود.

وی با اشاره به نمونه هایی از اصلاح ظاهر مساجد که در جذب جوانان موفق بوده است، تصریح کرد: امامان جماعت مساجد باید با تدبیر خودشان در این زمینه اهتمام بیشتری داشته باشند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم گفت: برخی مردم وسایل اضافی و کهنه منزل خودشان را به مساجد هدیه می کنند. این کار شأن و کارکرد اصلی مسجد تنزل می دهد و ائمه جماعات باید از این قبیل اقدامات جلوگیری کنند.