عضو هيئت علمي دانشگاه اروميه روزآمد نكردن محتواي رشته هاي دانشگاهي را عاملي براي افزايش فاصله ايران با كشورهاي توسعه يافته مي داند.

دكتر اسماعيل آين در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، گفت: متاسفانه بايد قبول كرد كه كارآمدي در برخي از رشته هاي دانشگاهي وجود ندارد و بدون اينكه در جامعه نيازي به آنها باشد در دانشگاه هاي كشور دانشجو مي گيرند و اين رشته هاي نمي توانند درجامعه فعلي ايران مفيد واقع شوند. خوشبختانه با توانايي هايي كه به دانشگاه ها داده  شده است دانشگاه ها مي توانند با تغييرات در سيلابس دروس و رشته هاي دانشگاهي تا حدودي محتواي رشته هاي دانشگاهي را با شرايط روز ايران تطبيق دهند هر چند كه در بسياري از موارد نيز اين كار صورت نمي گيرد.

وي تصريح كرد: در كنار ناكارآمد بودن برخي از رشته هاي دانشگاهي و روزآمد نبودن محتواي آنها بسياري از رشته هاي دانشگاهي به روز هستند و بايد به راه اندازي دوره هاي كارشناسي ارشد و دكترا در بسياري از رشته ها در اين زمينه اشاره داشت. ايجاد دوره هاي تحصيلات تكميلي سبب كارآمدتر شدن و روزآمدتر شدن رشته هاي دانشگاهي در ايران مي شود و اساتيد  اين مقاطع براي اينكه بتوانند با آنچه در علم روز دنيا اتفاق مي افتد هماهنگ باشند به دنبال دانش هاي جديد مي روند و اين فعل و انفعال سبب مي شود رشته هاي دانشگاهي و محتواي آنها نيز به روز شوند.

معاون آموزشي دانشگاهي اروميه در ادامه افزود: البته به طور حتم ما در ايران نسبت به علوم روز دنيا كه در لحظه و هر ساعت در حال تغيير و تحول است عقب هستيم و با كشورهاي در حال توسعه فاصله داريم ولي نكته مهم استفاده از دانش هاي جديد در اين كشورها است. ما بايد با يافتن آنچه در اين كشورها علم جديد محسوب مي شود و انتقال آن ها به درون دانشگاه ها و كتب آموزشي به روزآمد كردن محتواي رشته هاي دانشگاهي خود بپردازيم.

در حال حاضر به علت عقب بودن از كشورهاي توسعه يافته بايد علوم روز اين كشورها را مورد استفاده قرار دهيم، اما استفاده از علوم روز دنيا و روزآمدن كردن محتواي رشته هاي دانشگاهي در ايران نبايد ما را از توليد علم غافل كند. بايد به سمت توليد علم خيز برداريم

وي تصريح كرد: ما بايد با ورود علوم جديد و نو استفاده كافي و لازم را از اين دانش ها ببريم و به فكر توليد علم باشيم. كشور ما بايد به سمت توليد علم برود. در حال حاضر به علت عقب بودن از كشورهاي توسعه يافته بايد علوم روز اين كشورها را مورد استفاده قرار دهيم، اما استفاده از علوم روز دنيا و روزآمدن كردن محتواي رشته هاي دانشگاهي در ايران نبايد ما را از توليد علم غافل كند. بايد به سمت توليد علم خيز برداريم. با جذب اساتيد مجرب و جذب طرح هاي تحقيقاتي كاربردي و لازم در دانشگاه ها ايران را به عنوان يكي از مراكز توليد علم در جهان مطرح كنيم تا هميشه از علوم روز در دانشگاه ها خود بهره ببريم.

دكتر اسماعيل آين افزود: بسياري از مقالات اساتيد ايران هم اينك نيز در بهترين كنفرانس هاي به عنوان مقالات برتر انتخاب مي شوند اما بايد باور كرد كه هنوز فاصله اي عميق با كشورهاي توسعه يافته داريم و بايد با روزآمد كردن رشته هاي دانشگاهي،  كارآمدتر كردن آنها بر اساس نيازهاي اصلي جامعه به فكر توليد علم و حذف فاصله هاي موجود باشيم.