به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر نیما تقوی مجری طرح با بیان اینکه با اجرای این پروژه موفق به تولید پوششهای نانو ذرات اکسید تیتانیم خود تمیزشونده و ضد باکتری شدیم افزود: با توجه به سابقه تحقیقات چندین ساله در حوزه نانوذرات TiO2 (دی اکسید تیتانیم)، از این نانو ذرات در صنعت کاشی و ساختمان و نیز صنعت خودرو استفاده می شود.
وی ادامه داد: نتایج بر روی نمونه های مورد استفاده در صنعت ساختمان نشان داده است که سطوح پس از لایه نشانی خاصیت ضد باکتری مناسبی داشته و همچنین خاصیت خود تمیز شوندگی پیدا می کنند.
مجری طرح با تاکید بر اینکه دستیابی به پوششی که چسبندگی مناسبی داشته و در طول زمان از بین نرود و با هزینه اندکی قابل تولید باشد دشوار است اظهار داشت: پوششهای به دست آمده در این پژوهش دارای عمر و استحکام بالا در حد مناسبی بوده و استانداردهای مربوط به صنعت کاشی را دارد.
تقوی ادامه داد: همچنین از لحاظ اقتصادی روش لایه نشانی با استفاده از سل مایع به صرفه بوده و به راحتی در خط تولید کاشی و در مرحله پخت سوم قابل به کارگیری است. به کارگیری این محصول در صنعت کاشی و سرامیک و نیز خودرو امکان پذیر بوده و در بسیاری از محصولات دیگر نیز می توان از این تکنولوژی به نحو مؤثری استفاده کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۸:۰۶
محققان دانشگاه صنعتی شریف طی اجرای پروژه ای موفق به تولید پوششهای خود تمیز شونده و ضد باکتری با استفاده از فناوری نانو شدند که این پوششها در تولید کاشی و همچنین خودرو سازی کاربرد دارد.