حجت الاسلام محمدحسن اختری در مورد جایگاه شادی و تفریح در اسلام به خبرنگار مهر گفت: اسلام به عنوان یک شریعت کامل و جامع، پاسخگوی همه نیازهای انسان در همه زمانها و مکانها است. اسلام همانطور که به مسائل ارتباط معنوی پرداخته است، به مسائل فردی و اجتماعی نیز نظر خاصی دارد.
رئیس مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به گفتار مشهور عقل سلیم در بدن سالم است، تأکید کرد: دین اسلام هم به سلامت روح و هم به سلامت جسم انسان توجه داردو هرچیزی که بتواند نیاز جسمی و روحی انسان را تأمین کند مورد تأکید اسلام است و مادستورات فراوانی در زمینه زندگی فردی و اجتماعی داریم.
وی با اشاره به آیات متعدد قراآن بر لزوم سیر سلوک انسان در عالم با هدف درس آموزی برای زیستن متعالی، افزود: قرآن بر اینکه انسان در سیر و سفر در عالم به آیات الهی توجه و تأمل کند تأکید کرده است و در مورد شادی کردن و تفریح نیز قواعد مختلفی بیان شده است.
حجت الاسلام اختری با بیان اینکه حالات مختلف انسان از جمله شادی، غم، هیجان، و... امری طبیعی است، تأکید کرد: دستورات دینی و مفاهیم اسلام بر اساس خلقت و نیازهای انسان استوار شده است اما ابراز شادی و غم در هر انسانی متفاوت است و البته گاهی از حالت طبیعی خارج می شود که این درست نیست چون انسان باید متعادل و متعارف باشد.
رئیس مجمع جهانی اهل بیت(ع)، بر لزوم حفظ حدود شرعی در غم و شادی تأکید کرد و گفت: دین اسلام برخی مسائل را برای انسان حرام، واجب، مستحب و مکروه کرده و بر رعایت آن در هر شرایطی تأکید شده است.
حجت الاسلام اختری با اشاره به تأکیداسلام بر تفریحات و ورزشهای سالم، افزود: چه در شادی و چه در غم باید حدود الهی و حلال و حرام رعایت شود. نباید از حدود الهی تجاوز کرد . یکی از مسائلی که باید در غم و شادی رعایت شود عدم مزاحمت برای دیگران است. البته داخل در مسائل حلال هر کسی به نوعی شادی خود را بروز می دهد که در اختیار انسان است. اسلام آنهایی که حرام نیست به تمایل فرد واگذار کرده است.
وی در پایان گفت: الگوی شادی چیزی است که مردم خودشان بر اساس شرایط محیط و سنتهای فرهنگی خود اختیار می کنند که در ایران نیز اقوام مختلف برنامه های خاصی دارند که حرمتی هم ندارد و با اصول شرعی اسلام منافاتی ندارد.