به گزارش خبر نگار اقتصادي مهر ، دبير كل اكو با اشاره به دستاوردهاي اجلاس روساي مشورتي سازمانهاي منطقه اي گفت : ارايه تسهيلات مناسب در زمينه حمل و نقل و تجارت ، اولويت هاي سازمانهاي منطقه اي درسال گذشته ، مشاركت در بازسازي افغانستان ، وضعيت جمعيت و توسعه ، وضعيت مواد مخدرو فقر زدايي در منطقه آسيا و اقيانوسيه در منطقه اكو از زمينه هاي مورد بحث ميان روساي سازمانهاي بين المللي در اين اجلاس بود .
سيد مجتبي ارسطو افزود : چنين نشستهايي فرصت تبادل نظر بيشترا در زمينه موضوعات مختلف مورد نظر سازمانهاي منطقه اي را به روساي آنها مي دهد .
دبير كل اكو با اشاره به تشكيل نهمين اجلاس سازمانهاي منطقه اي در چين گفت : نهمين اجلاس سازمانهاي منطقه سال آينده در شانگهاي چين و بطور همزمان با شصتمين نشست سازمان اسكاپ(UNSCAP) و با حضور دبير كل برگزار مي شود .
وي همچنين اولين كنفرانس سازمانهاي آسيايي و افريقايي در باندونگ اندونزي در سال آينده ازبر نامه هاي اينده اكو ذكر كرد .
دبير كل اكو با تاكيد بر مبارزه با مواد مخدر به عنوان يكي از راهكارهاي اساسي اكودر سالهاي گذشته گفت: سازمان اكو با امضاي يادداشت تفاهمي با سازمان ملل و اجراي سه طرح در منطقه اكو با همكاري اين سازمان از سال 2002 ميلادي با همكاري سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا از مهمترين برنامه هاي اكو در زمينه مبارزه با مواد مخدر است .
وي افزود : كشورهاي عضو اكو در جريان اين طرح خواستار كمكهاي بيشتري براي كشورهاي كه مسير عبور مواد مخدر هستند شد . وي افزود همچنين در ماه آينده قرار است نشستي با حضور نمايندگان سازمان ملل در زمينه مواد مخدر در تهران برگزار شود. همچنين دبير كل آسه ان با تاكيد بر مبارزه با مواد مخدرو تبادل اطلاعات در اين زمينه ميان اكو ، سارك و آ سه آن گفت : نخستين راهكار مناسب در زمينه مبارزه با مواد مخدر، تشويق و متقاعد كردن كشاورزان به تغببر نوع كشت خود از خشخاش به محصولات ديگر است .
اونگ كنگ يونگ افزود: معضل مواد مخدر، مشكل يك كشور ، يك سازمان و يا يك منطقه نيست و براي مبارزه با اين مشكل يك همكاري فرا منطقه اي مي طلبد .