رشت - خبرگزاری مهر: دبیر ستاد تسهیلات سفرهای استان گیلان از افزایش 20 درصدی مسافرت های نوروزی به استان خبر داد.

امید عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از آغاز سفرهای نوروزی تاکنون سه میلیون مسافر و گردشگر از مبادی ورودی لوشان، چابکسر و آستارا به استان سفر کرده اند.

وی ادامه داد: ورود این تعداد مسافر و گردشگر در مقایسه به مدت مشابه سال قبل 20 درصد افزایش یافت است.

استان گیلان به عنوان یکی از زیباتــرین استان های کشور به لحاظ جاذبه های طبیعی و گردشگری یاد می شود و سالانه میلیون ها نفر گردشگر به گیلان رو می آورند.

 این استــان طبیعت و گردشگری با بیش از 14 هزار کیلومتر مربع مساحت دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی کم نظیری چون جنگل های انبوه، شالیزارهای وسیع، زیستــگاههای پرنده ها و آبگیرها و رودها، سواحل چشم نواز دریای خزر، پارکهای وسیع و انواع گیاهان کمیاب است.

جغرافیای سبز گیلان مجموعه ای بی بدیل از شاهکارها و مواهب خدادادی حاصل دریای همیشه آبی خزر تجلی یافته در آئینه امواج نیلگون کرانه های دل انگیز، جلگه ها، کوهپایه های جنگلی با گستره سبز شالیزارهای برنج، عطر خوش مخمل سبز بوته های چای، ییلاقات مصفا و رودخانه های زلال و پر پیچ و خم که شاید در خارج از این استان تنها بتوان همه این بهشت چشم را با هم تنها در رویایی شیرین تصور کرد.

سیمای میراث فرهنگی این سرزمین به عنوان مامن اقوام آریایی از بزرگترین گاهواره تمدن و فرهنگ هزار ساله بشری است که همچنان دارای آثار ارزشمند تاریخی فرهنگی بجای مانده ازگذشتگان، هنرهای سنتی و صنایع دستی با قدمت هزارساله است.

صنایع در گیلان نیز از قدمت زیادی برخوردار است، که از پرورش کرم ابریشم در عهد باستان آغاز و با کشت برنج، چای، توتون، صید و عمل آوری انواع ماهی، تولید و صدور خاویارادامه دارد. امروز شاید کمتر ایرانی و یا شاید هم کمتر گردشگر خارجی را بتوان سراغ گرفت که نام برخی از جاذبه های طبیعی و گردشگری گیلان چون شهرک تاریخی و باستانی ماسوله، تپه ها و جام مارلیک، تالاب بین المللی بندر انزلی و یا قلعه رودخان را نشنیده باشد.
 
جاذبه های گردشگری این استان آنقدر زیاد است که تقریبا جایی نیست که برای یک مسافر خالی از لطف و جذابیت باشد، شالیزارهای برنج، خانه های روستایی با سقف های پوشیده از شالی، بازارهای هفتگی، لباس های محلی، دریا و سواحل آن، باغ های چای و زیتون، ابنیه تاریخی، بقعه های امامزاده ها، آرامگاه شخصیت های علمی و فرهنگی و موزه و آثار باستانی همه و همه خبر از ایجاد انگیزه برای گردشگر است.
 
این استان علاوه بر این جاذبه ها به برکت مهاجرت سادات علوی در قرون اولیه اسلام دارای جاذبه های مذهبی زیادی نیز است از برکت وجود این بقاع متبرکه اقتصاد منطقه رونق یافته که گواه آن وجود بازارهای محلی در کنار بقاع متبرکه است، بازارهایی که علاوه بر ارتقاء وضعیت اقتصادی مجاوران، امکان جذب زائران و گردشگران غیربومی را نیز فراهم می کند که نمونه بازر آن روستای امام زاده هاشم (ع) در منطقه سراوان است.

بارگاه رفیع سید جلال الدین اشرف برادر امام رضا (ع) در آستانه اشرفیه، خواهر امام رضا و دانای علی در رشت، امامزاده هاشم در جاده رشت، تهران و شاهزاده ابراهیم در شفت از مهمترین مکان های مذهبی استان گیلان است که هر ساله پذیرای صدها زائر بومی و غیر بومی است.

همچنین، آرامگاه میرزا کوچک جنگلی در رشت، آرامگاه دکتر معین در آستانه اشرفیه، بقعه شیخ زاهد در لاهیجان، بقعه متبرکه سبز قبا، امامزاده میرزا و پیر جلودار در فومن، بقعه شیخ تاج الدین محمود خیری، مرقد مطهر امامزاده سید قاسم (س) و سید ابراهیم ( س) در آستارا، بقعه بی بی حوریه در انزلی و بقعه شاه شهیدان در سیاهکل مکانهای دیدنی و زیارتی با جذابیتهای خاص خویش، گردشگران را برای بازدید به سوی خود فرا می خوانند.

استان گیلان علاوه بر آثار تاریخی و مذهبی دارای 565 هزار هکتار جنگل و 224هزار هکتار مرتع طبیعی است که مانند کمربندی سبز از سواحل چابکسر شروع و تا سواحل آستارا امتداد دارد.
 
وجود تالاب های مانند تالاب خطیب گوران و کهنه گوراب فومن، مرداب بندر کیاشهر، مرداب استیل آستارا، تالاب بین المللی انزلی، توقفگاه و پناهگاه هزاران پرنده زیبا و رنگارنگ دریایی و قوهای سپید، تالاب زیبای امیرکلایه لاهیجان با انواع پرندگان دریایی، آبشار پره سرهشتپر، تالاب زیبای زربیجار با پوشش گیاهی مردابی زیستگاه پرندگان مهاجر املش، تالاب سیاه درویشان و نرگستان صومعه سرا مانند طاووسی زیبا پرهای افسونگر خود را برای پذیرایی از مسافران گسترده است.