توجه ويژه به سالمندان در رسانه هاي جمعي ، تربيت پزشكان متخصص و بهبود كيفيت زندگي سالمندان در سالهاي اخير ، سن اميد به زندگي را در ميان سالمندان ايراني به 70 سال افزايش داده است ، اين در حالي است كه مدير كل دفتر توانبخشي سالمندان سازمان بهزيستي توجه ويژه به وضعيت روحي و رواني سالمندان را در افزايش اميد به زندگي بسيار موثر دانسته و معتقد است : تشكيل زندگي مشترك و داشتن همدم و مونس نقش تعيين‌كننده ‌اي در ارتقاءسلامت و طول عمر سالمندان داشته و سبب كاهش خطر افسردگي، انزوا، مصرف دارو و ساير مشكلات در آنها مي‌شود.

دكتر محمد توكلي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر به تعداد 4 ميليون و 700 هزار تا 5 ميليون نفر سالمند بالاي 60 سال در كشور اشاره كرد و افزود : طي دو سال اخيرسن اميد به زندگي در ميان سالمندان ايراني  به 70 سال ارتقا يافته كه از متوسط جهاني حدود 5 سال بيشتر است .

 وي از وجود  46 هزارو 750 سالمند مجرد در كشور خبرداد و اظهار داشت :  حدود 13 درصد زنان سالمند معادل30 هزارو  387 نفر و بيش از 2 درصد از مردان سالمند در حدود 16 هزار و 363 نفر به تنهايي زندگي مي كنند . 

دكتر توكلي با بيان اينكه  بيش از25 درصد زنان و 18 درصد مردان سالمند مجرد در كشور از مشكلات عاطفي و رواني رنج مي برند ، ادامه داد : اين وضعيت در ميان زنان سالمند مجرد 7 درصد بيشتر از مردان بروز مي كند .

وي كهولت را تاج زندگي و آخرين پرده نمايش حيات توصيف كرده و معتقد است : بايد در حد امكان با رعايت برخي مسايل كاري كنيم كه افراد سالمند  اين دوران را هرچه دلپذير تر سپري كنند و به عنوان نمونه از بكار بردن الفاظي مانند پيرزن و پيرمرد كه براي بسياري از سالمندان خوش آيند نيست بپرهيزيم.