مدیر اداره کل پژوهش‌ معاونت صدا معتقد است برنامه‌های رادیو باید با نشاط باشد مگر اینکه مجبور باشیم مناسبت‌های عزاداری این شادی را از مردم بگیریم.

مهدی لبیبی، مدیر اداره کل پژوهش‌ معاونت صدا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تغییرات در برنامه‌های رادیو، گفت: جذابیت‌های برنامه‌های رادیویی برای شنوندگان می‌تواند به بالا بردن اطلاعات جدید اجتماعی، علمی و ... و همچنین بالا بردن آگاهی شنوندگان کمک کند.

 وی ادامه داد: یکی دیگر از وظایف رادیو ایجاد شادی و نشاط در شنوندگان است. شاد کردن مردم در حال حاضر یکی از دغدغه‌های جوامع مختلف است چرا که به دلیل آلودگی‌های صوتی، هوا و مشکلات معیشتی و اجتماعی مردم فرصت زیادی برای خندیدن ندارند و معمولا تنش‌های مختلف را تجربه می‌کنند. در این میان وظیفه رسانه‌ها برگرداندن شادی و احیای آن است.

لبیبی با تاکید بر اینکه رویکرد معاونت صدا در سال 89 قابل توجه بوده است، افزود: به نظرم همه شبکه‌های رادیویی در سال 89 موفق عمل کرده‌اند. همان طور که آقای صوفی بارها گفته است، برنامه‌های رادیو باید با نشاط باشد مگر اینکه مجبور باشیم به دلیل مناسبت‌های عزاداری این شادی را از مردم بگیریم. قدم‌های بزرگی هم در ارتباط با تولید برنامه‌های شادی‌آور برداشته و محتوای این برنامه‌ها نسبت به قبل پربارتر شده است.

مدیر اداره کل پژوهش‌ معاونت صدا درباره تغییر محتوای برنامه‌ها با شرایط جامعه خاطرنشان کرد: برنامه‌های طنز رادیویی باید متناسب با زمان تغییر کند. مثلا برنامه‌ای که 10 سال پیش پخش می‌شد امروز دیگر مخاطب ندارد. درک مردم از جامعه با گذر زمان تغییر می‌کند و برنامه‌سازان رادیویی باید این نکته را در نظر داشته باشند. از طرفی عده‌ای تصور می‌کنند برنامه‌های رادیویی تنها به موسیقی ختم می‌شود در حالی که باید علاوه بر موسیقی‌های شاد محتوا را هم در نظر بگیریم.

وی در ادامه گفت: گاهی یک برنامه‌ رادیویی می‌تواند شنونده را به فکر فرو ببرد. از آنجایی که رادیو یکی از رسانه‌هایی است که انسان در تنهایی به آن گوش می‌کند، می‌تواند در مورد مباحث مطرح شده از این رسانه منطقی‌تر باشد. از طرفی ما می‌توانیم حرف‌هایی که پذیرش آنها برای مردم سخت‌تر از طریق رادیو به آنها منتقل کنیم. اطلاع رسانی در مورد بیماری‌های مختلف و سخت و راه‌های درمان و عوارض آنها از طریق رادیو باید به مردم ارائه شود. اما باید بدانیم که زمان طرح این مسائل صبح نیست. صبح‌ها برنامه‌های شاد و پرنشاط باید پخش شود و در طول روز و به فراخور موضوع برنامه‌ها اطلاع رسانی به مردم صورت گیرد.

لبیبی با اشاره به برنامه‌های نوروزی رادیو یادآوری کرد: خوشبختانه رویکرد معاونت صدا در ابتدای سال 90 ایجاد شادی و نشاط در مردم بود. رادیو می‌تواند انگیزه‌ای برای تغییر مسیر زندگی مردم باشد. خنداندن واقعی مردم در زندگی شهری سخت‌ترین کار ممکن است و اگر این اتفاق توسط رسانه‌ای مثل رادیو بیفتد، به یکی از آموزه‌های دینی و اخلاقی توجه کرده‌ایم.