خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: رئیس جمهور آمریکا از فردا دوشنبه رقابت خود برای باقی ماندن در کاخ سفید را آغاز می کند، اما اوباما برای موفقیت در این راه مشکلات فراونی را پیش رو دارد که مهمترین آن محقق نشدن وعده های سال 2008 است.

دفتر ریاست جمهوری آمریکا از روز دوشنبه 15 فرودرین به طور رسمی وارد رقابت های انتخابات ریاست جمهوری 2012 می شود و بر اساس اعلام مشاوران "باراک اوباما"، آقای رئیس جمهور قرار است سخنرانی هایی را در این راه در سراسر کشور برای هواداران خود انجام بدهد.

اوباما در حالی تصمیم به آغاز رقایت های انتخاباتی سال آتی گرفته که هنوز موضوع بودجه در آمریکا داغ است و بسیاری از دموکرات های نگران تاثیر این موضوع بر رقابت های انتخاباتی و کاهش محبوبیت اوباما در آمریکا هستند.

مشکلات اوباما فقط محقق نشدن وعده های سال 2008 نیستند بلکه موضوع "بیداری اسلامی " در خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا نیز می تواند یکی دیگر از مشکلات آمریکا در آستانه آغاز رقایت های انتخابات ریاست جمهوری 2008 باشد.

همین موضوع ،انتقاد جمهوریخواهان را نیز در برداشته بطوری که چهره های سرشناس این حزب معتقدند اوباما برای فرار از فشارهای داخلی آمریکا تصمیم به آغاز رقابت های انتخابات ریاست جمهوری کرده است.

البته هر چند در این میان برخی از چهره های جمهوریخواه حرکتهایی را برای انتخابات سال آینده آغاز کرده اند اما تا این لحظه بطور رسمی جمهوریخواهان آمریکا لیستی را درباره نامزدهای حزب خود منتشر نکرده اند.

مشکلات آقای تغییر برای انتخابات 2012

رقابت های انتخاباتی سال 2012 در حالی آغاز می شود که موقعیت فعلی اوباما به هیچ وجه با روزهای قبل از انتخابات سال 2008 مشابه نیست. در آن روزها مردم آمریکا از جنگ افروزیهای بی پایان "جرج بوش" و نومحافظه کاران و تاثیرات منفی این جنگ افروزیها بر اقتصاد ایالات متحده به ستوه آمده بودند و به دنبال یک "ناجی" برای رهایی از آن وضعیت می گشتند و اوباما با اطلاع از این وضعیت و سردادن شعار "تغییر" و سورا شدن بر احساسات مردم آمریکا توانست فاتح رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008 شود.

مهمترین مشکل پیش روی اوباما برای تکرارا پیروزی در رقابت های انتخاباتی وعدهای محقق نشده است. بهبود اوضاع اقتصادی، پایان جنگ در عراق و افغانستان، تعطیلی گوانتانامو، کاهش تسلیحات کشتار جمعی، بهبود روابط با کشورهای مسلمان، صلح خاورمیانه و ده ها نمونه دیگر مواردی هستند که پیش از انتخابات سال 2008 اوباما وعده های رنگارنگی را درباره آنها داده بود. 

نگاهی به موارد ذکر شده در پاراگراف قبل نشان می دهد که به رغم گذشت نزدیک به چهار سال از پیروزی اوباما در انتخابات 2008، آقای تغییر توفیق چندانی در تحقق وعده های خود نداشته و همین موضوع می تواند چالشی بزرگ را برای اوباما به ارمغان بیاورد.

اما مشکلات اوباما فقط محقق نشدن وعده های سال 2008 نیستند بلکه موضوع "بیداری اسلامی " در خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا نیز می تواند یکی دیگر از مشکلات آمریکا در آستانه آغاز رقایت های انتخابات ریاست جمهوری 2008 باشد.

نباید در این میان ظهور جریان جدیدی به نام "تی پارتی" را در آمریکا نادیده گرفت. این جریان که از جمهوریخواهان تندرو و به طور کلی مخالفان سیاستهای فعلی کاخ سفید تشکیل شده و سارا پیلین سرشناس ترین چهره آن محسوب می شود توانستند در انتخابات میان دوره ای سال 2010 کنگره موفقیتهایی را به دست بیاورد از همین رو این احتمال بعید نیست که جمهوریخواهان با ائتلاف با تی پارتی "شکارچی گوزن" را به عنوان نامزد اصلی خود معرفی کنند.

موضوع مصر و سیاست آتی آمریکا در قبال این کشور، تحولات بحرین، عربستان، یمن و دیگر کشورهای هم پیمان آمریکا در خاورمیانه نکاتی است که اوباما نمی تواند به راحتی از کنار آنها بگذرد و برای هریک از این کشورها باید سیاستی قابل قبول برای مردم آمریکا داشته باشد.

علاوه بر این موارد موضوع صلح خاورمیانه و بهرمند شدن از حمایت لابی صهیونیستها در آمریکا (آیپک) نیز خود موضوعی است که غافل شدن از آن می تواند حکم تخلیه کاخ سفید را برای اوباما صادر کند.

لابی صهیونیستها در آمریکا به حدی قدرت دارد که هریک از مسئولان آمریکایی برای موفقیت و بقا در پست خود نیازمند به کسب حمایت آن هستند و در روزهایی که اوباما به نوعی از صهیونیستها دور شده، جمهوریخواهان می توانند با نزدیک شدن به لابی صهیونیستها یک برگ برنده قوی برای رقایت های سال 2012 در دست داشته باشند.

رقیبان احتمالی اوباما

"جان هانتزمن" سفیر سابق آمریکا در پکن به صراحت از تصمیم خود برای نامزد شدن در انتخابات 2012 خبر داده است. وی هم اکنون 50 سال دارد و یکی از چهره های نوظهور حزب جمهوریخواه محسوب می شود. نوشته های رسانه هایی چون دیلی تلگراف و نیوزویک نشان می دهد که هانتزمن در کنار پیلین از امیدهای اصلی جمهوریخواهان برای سال 2012 به شمار می رود.

البته نباید در این میان ظهور جریان جدیدی به نام "تی پارتی" را در آمریکا نادیده گرفت. این جریان که از جمهوریخواهان تندرو و به طور کلی مخالفان سیاستهای فعلی کاخ سفید تشکیل شده و سارا پیلین سرشناس ترین چهره آن محسوب می شود توانستند در انتخابات میان دوره ای سال 2010 کنگره موفقیتهایی را به دست بیاورد از همین رو این احتمال بعید نیست که جمهوریخواهان با ائتلاف با تی پارتی "شکارچی گوزن" را به عنوان نامزد اصلی خود معرفی کنند.
 
البته در این میان احزاب کوچک و گمنام آمریکا نیز خود را برای انتخابات 2012 آماده می کنند و در این راه "استیوارت الکساندر" را به عنوان نامزد حزب خود برای انتخابات آتی ریاست جمهوری معرفی کرده اند. 
 
اما افرادی که رویای رسیدن به کاخ سفید را دارند فقط به این اسامی ختم نمی شوند و چهره های دیگری هم از حزب دموکرات و هم جمهوریخواه هستند که نام آنها در میان نامزدهای احتمالی انتخابات سال آتی دیده می شود.
 
بر همین اساس، "جان گرین اسپورت" از تاجران سرشناس مونتانا و "فرد کارگر" از فعالان سیاسی که اقداماتش در حمایت از همجنس بازان معروف است از حزب جمهوریخواه و "مایک گراول" سناتور اسبق آلسکا، "آلن گریسان" از فلوریدا، و "آلوین گرین" نامزد سابق سنا از کالیفرنیا از حزب دموکرات افرادی هستند که در رقابتهای انتخاباتی 2012 نام آنها در رسانه ها قید خواهد شد.
 
زمزمه های حضور ژنرال در رقابتهای ریاست جمهوری
 
در این میان شایعاتی مبنی بر امکان نامزد شدن ژنرال "دیوید پتریوس" فرمانده نیروهای ائتلاف در افغانستان برای انتخابات سال آتی نیز به گوش می رسد.
 
-----------------------
عبدالحمید بیاتی