تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۸:۲۴

قم - خبرگزاری مهر: کمبود پزشک در اورژانس بیمارستان کودکان قم نارضایتی والدین کودکان بیمار را به همراه داشته و مراجعه کنندگان حدود دو ساعت در انتظار ویزیت بودند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، بیمارستان ویژه کودکان قم که اخیراً از خیابان ساحلی این شهر به بیمارستان حضرت معصوم(س) خرمی سابق منتقل شد، یکشنبه شب با تعداد قابل توجهی از کودکان بیمار مواجه بود، ولی تنها یک پزشک برای ویزیت کودکان در مطبش حاضر بود.

مشاهدات عینی خبرنگار مهر حاکی از آن است که گریه و بی قراری کودکان بیمار، والدین را سر در گم کرده؛ به گونه ای که بسیاری از والدین از شدت نگرانی و عصبانیت به نحوه ویزیت و معاینه کودکانشان به شدت انتقاد می کردند.

مادر یکی از کودکان بیمار در حالی که با عصبانیت از مطب پزشک بیرون آمد، به خبرنگار مهر گفت: حدود دو ساعت برای ویزیت فرزندم در اورژانس این بیمارستان منتظر بودم و الان که نوبت ما شد، پزشک مستقر وقتی با تعداد زیادی از بیماران مواجه شد، زمان کافی برای معاینه فرزندم اختصاص نداد.

فرد دیگری که تلاش می‌کرد با آرام کردن فرزندش مانع از ایجاد مزاحمت برای دیگران شود گفت: فرزندم هر وقت که بیماری دچار می‌شد برای مداوای وی به مطب خصوصی می‌رفتیم اما این دفعه به پیشنهاد یکی از همکاران به بیمارستان کودکان آمدیم و اگر می‌دانستم که این همه باید منتظر باشم قطعاً به اینجا نمی‌آمدم.

وی تأکید کرد: حدود یک ساعت در این اورژانس منتظر هستیم و فکر می‌کنم باید تا نیم ساعت یا یک ساعت دیگر هم منتظر باشیم. 

شخص دیگری که از انتظار بیش از حد کلافه شده بود، با شدت عصبانیت از مسئول پذیرش اورژانس پرسیده بود که چرا بیمارستان ویژه کودکان با این همه حجم مراجعه بیماران فقط با یک پزشک فعالیت می کند؟

مسئول پذیرش نیز در کمال متانت پاسخ قانع کننده‌ای به این فرد معترض نداد و به او پیشنهاد کرد که اعتراض خودش را به رئیس بیمارستان منتقل کند.

بر اساس این گزارش، تعداد مراجعه کنندگان به اورژانس این بیمارستان به حدی زیاد بود که جایی برای نشستن والدین کودکان در سالن انتظار نبود و بیشتر مراجعه کنندگان وقتشان را در راهرو و حتی بیرون از بیمارستان صرف بازی با کودکان می کردند.

در مقطعی از زمان بیش از 50 نفر در نوبت معاینه بودند که والدین تعدادی از کودکان این وضعیت را تحمل نکردند و اورژانس را ترک کردند.

سعادتی که یکی از این افراد بود به خبرنگار مهر گفت: فرزند من از شدت بیماری بی قراری می  کند و اگر قرار باشد من یک یا دو ساعت این وضعیت را تحمل کنم، بهتر است به مطب پزشک خصوصی مراجعه کنم و ناچاراً با پرداخت هزینه بیشتر، نسبت به مداوای فرزندم اقدام کنم.

وی ضمن انتقاد از این وضعیت گفت: درست است که این بیمارستان از پزشکان متخصص برخوردار است ولی باید به این نکته توجه داشت که تعداد زیادی از پزشکان متخصص کودک در قم فعالیت می کنند و والدین کودکان بیمار ممکن است برای پرداخت هزینه کمتر گرایش بیشتری به حضور در بیمارستان داشته باشند.

این در حالی است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم قبل از انتقال بیمارستان کودکان به محل بیمارستان حضرت معصوم(س)، در سخنانی توسعه امکانات بهداشتی درمانی کودکان را دلیل اصلی این انتقال عنوان کرده بود.

دکتر شمس الدین حجازی فضای محدود ساختمانی، فرسودگی تأسیسات، دسترسی نامناسب به دلیل ازدحام و شلوغی خیابانهای اطراف در ساعات پرتردد و مناسبتهای مختلف و همچنین نبود استاندارهای لازم را از جمله مشکلات ساختمان سابق بیمارستان برشمرد و اظهار داشت: ارائه خدمات بهداشتی درمانی به بیماران در برخی ایام به دلیل وجود این مشکلات و افزایش جمعیت در مناسبتهای خاص به سختی و کندی انجام می گرفت که نارضایتی شهروندان را به دنبال داشت.

وی با بیان اینکه بیمارستان سابق کودکان به دلیل مشکلات متعدد پاسخگوی نیاز شهروندان نبود، گفت: با توجه به افزایش جمعیت ثابت و شناور استان وجود تنها یک مرکز درمانی کودکان پاسخگوی حجم عظیم نیازهای این بخش نیست و باید برای توسعه خدمات بهداشتی درمانی کودکان از ظرفیت خیرین استفاده و سرمایه گذاری بخش خصوصی را در این زمینه فعال کرد.