مسئول روابط عمومی مدرسه علمیه حجتیه(مجتمع آموزش عالی فقه) در گفت و گو با خبرنگار مهر در قم افزود: مراسم یادبود شصتمین سالگرد ارتحال آیت الله حجت 18 فروردین ماه از سوی معاونت فرهنگی و تربیتی مجتمع آموزش عالی فقه در مسجد این مجتمع برگزار خواهد شد.
داراب سلاجقه ابراز داشت: مراسم بزرگداشت آیت الله حجت از ساعت 10 و 30 دقیقه 18 فروردینماه با حضور طلاب غیرایرانی برگزار میشود و حجت الاسلام صدیقی از واعظان و استادان حوزه علمیه درباره شخصیت آن مرحوم سخنرانی میکند.
گفتنی است آیت الله سید محمد حجت در سال 1310 در آبادی کوه کمر از توابع تبریز در خانوداهای رفیع و اهل علم به دنیا آمد، وی فرزند سید علی برادرزاده سیدحسین کوه کمرهای تبریزی است که از مراجع معروف نجف بود. تبار وی با 25 واسطه به وجود مبارک امام سجاد(ع) میرسد.
وی در بیست سالگی راهی نجف اشرف شد تا از محضر اساتید بزرگ آن زمان استفادههای کامل را ببرد. بعد از مدتی ایشان به درجه اجتهاد نائل آمد و در نجف اشرف از مدرسین مبرز محسوب شد.
آیت الله حجت بر اثر بیماریی که بر ایشان عارض شد، در سال 1349 قمری به ایران مراجعت کرده و در شهر مقدس قم ساکن شد و در این شهر به تدریس پرداخت و در ضمن از ملازمین و مشاورین عالی مرحوم آیت الله العظمی حائری نیز بود.
در دورانی که مرحوم حجت مشغول تحصیل علوم دینی و عقلی بود از اساتید فراوان و نامداری استفاده کرد که برخی از آن بزرگواران عبارتند از: مرحوم پدر بزرگوارشان، آیتالله یزدی، آیتالله سید ابوتراب خوانساری، آیتالله شریعت اصفهانی، میرزا حسین نائینی، سید محمد فیروز آبادی، شیخ ضیاء الدین عراقی آقای شیخ عبد الله مامقانی، سید حسن صدر، شیخ محمد باقر بیرجندی و بسیاری از علمای دیگر.
زمانی که آیتالله حائری در سال 1355 هجری قمری از دنیا رفت، آیتالله حجت کوه کمرهای از کسانی بود که آیتالله حائری امور اداره حوزه علمیه قم را برای آنها وصیت کرده بود. حتی در زمان حیات آیتالله حائری نیز خواندن نماز در حرم حضرت معصومه(س) را به ایشان واگذار کرده بود.
البته بعد از رحلت آیتالله حائری مرجعیت آیتالله حجت نیز فراگیرتر شد تا جایی که با رحلت آیتالله اصفهانی و آیتالله قمی مؤمنین از سراسر جهان اسلام به ایشان متوجه شدند و از لحاظ کثرت مقلدین پس از آیتالله بروجردی اولین مرجع عالم تشیع بود.
از جمله کارهایی که آیتالله حجت در زمان تصدی و ریاست حوزه علمیه قم انجام داده است، سامان دادن به وضع معیشتی طلاب که آن روزها طلاب به سختی زندگی خود را میگذراندند و همچنین ساخت مدرسه حجتیه بود که ایشان با کمک خیرین در وسعتی بیش از 13 هزار متر مربع به پایان رساند و در همین مدرسه کتابخانه باشکوهی نیز برپا کرد.
مرحوم آیت الله حجت کوهکمری سرانجام بعد از یک عمر تدریس و تعلیم شاگردان و خدمت به اسلام و مردم مسلمان، در سوم جمادیالاولی سال 1372 هجری قمری و در سن 62 سالگی در شهر مقدس قم از دنیا رفت، و بعد از یک تشییع به یاد ماندنی، در مدرسه حجتیهای که خود تاسیس کرده بود، به خاک سپرده شد.
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۹
قم - خبرگزاری مهر: مراسم بزرگداشت شصتمین سال درگذشت آیت الله العظمی سیدمحمد حجت کوه کمره ای موسس مدرسه حجتیه پنج شنبه در قم برگزار می شود.