اساسنامه بنیاد سعدی که زیر نظر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تدوین شده بود و برخلاف انتظار او به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نرسید، برای اِعمال برخی اطلاحات دوباره به جریان می‌افتد.

به گزارش خبرنگار مهر، این اساسنامه اواخر سال گذشته و علیرغم موافقت بسیاری از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل پاره‌ای ابهامات در برخی مفاد آن به تصویب نرسید و برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه عودت داده شد.

نامشخص بودن وضعیت رایزنی‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور در صورت تاسیس بنیاد سعدی از جمله مهمترین ابهامات این اساسنامه بود. این در حالی است که اصلی‌ترین کارکرد رایزنی‌های فرهنگی ایران گسترش زبان فارسی در کشورهای دیگر است اما در اساسنامه پیشنهادی برای بنیاد سعدی این مورد دیده نشده بود.
 
بر اساس اطلاع خبرنگار مهر، کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی این اساسنامه را برای بررسی مجدد و اِعمال اصلاحات لازم به تدوین‌کنندگان اولیه آن ارجاع داده و قرار است پس از این اصلاحات دوباره در دستور شورا قرار گیرد.
 
این اساسنامه در یکی از جلسات پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی در بهار امسال مجدداً بررسی و در صورت موافقت کلیه اعضاء به تصویب شورا و رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید و اساسنامه برای اجرا به سازمان‌های مربوطه ابلاغ خواهد شد.
 
پیشنهاد تاسیس این بنیاد با هدف ساماندهی امور مربوط به تدریس و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور دو سال پیش از سوی غلامعلی حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی مطرح شد. بر اساس این پیشنهاد مراکز سه‌گانه مرتبط با گسترش زبان فارسی که هم‌اکنون در وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم، تحقیقات و فناوری و نیز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فعال هستند، پس از انحلال در این بنیاد ادغام می‌شوند.