به گزارش خبرگزاری مهر،"یوری فیلاتوف" نویسنده این مقاله در مطلب خود می نویسد: آنچه که برای اسرائیل مجاز است، برای روسیه مجاز نیست. تل آویو ضمن مسلح کردن گرجستان نمی خواهد که روسیه به سوریه اسلحه صادر کند. صدور اسلحه، حتی کاملاً دفاعی به سوریه برای روسیه ممنوع است زیرا اسرائیل مخالف آن است. توضیحات سادهای داده میشود: مثلاً درباره فروش تسلیحات به سوریه گفته می شود که این اسلحه می تواند به دست شبه نظامیان سازمانهایی بیفتد که تل آویو آنها را سازمانهای تروریستی محسوب میکند. ولی اسرائیل به خود اجازه می دهد هر نوع سلاح ، حتی از نوع تهاجمی را به گرجستان بفرستد و حاضر نیست نقطه نظر روسیه را در این مورد بپرسد و در نظر بگیرد. بعید نیست که مسکو حتی جرأت نکند کاری بکند که گروه چهارجانبه خاورمیانه (آمریکا، فدراسیون روسیه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا) به آن تن میدهند و آن شناسایی دولت فلسطین در مرزهای سال 1967. این نتیجه اسفناک و تأسفآور سفر اخیر (24 مارس) بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به مسکو است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: مسکو تحت فشار آمریکا و اسرائیل از صدور سامانههای ضد هوایی اس-300 به ایران خودداری کرد. قراردادی که سالها پیش امضا شده بود، توسط طرف روس فسخ شد که این امر برای روسیه خسارات عظیم مالی و اعتباری به بار آورد. ولی اسراییل که بعد از جنگ ماه اوت سال 2008 همکاری نظامی با گرجستان را موقتاً قطع کرد، بعد از مدتی دوباره آن را از سر گرفت. اکنون قرار است مدرنترین تانکهای "مرکاوا" در اختیار رژیم میخائیل ساکاشویلی گذاشته شود.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: عده زیادی در اسرائیل از همان ابتدا امتناع موقت از صدور اسلحه به گرجستان را به عنوان نشانه ضعف تلقی میکردند. نشریه "اخبار اسرائیلی سانسور نشده" در ماه اوت 2008 نوشته بود: "اسرائیل بایستی از این فرصت منحصر به فرد جنگ کوچک حاشیه ای با روسیه استفاده کند. روسها طی ده ها سال به بدترین دشمنان اسرائیل اسلحه می دادند و چرا الان اسرائیل جواب ندهد؟ زبان زور تنها زبانی است که خرس روسی می فهمد. اسرائیل بایستی به گرجستان موشکهای ضد هوایی و ضد تانک صادر کند تا اسلحه با کیفیت یهودی به ارتش روسیه لطمه هرچه بیشتری بزند".