به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، طیب قدیمی ظهر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران رسانه های گروهی با اشاره به اینکه 40 درصد بیماران استان کردستان به صورت خود سرانه دارو مصرف می کنند، افزود: مصرف خودسرانه دارو عواقب بسیار نگران کننده ای از جمله تاثیرات سوء بر سلامتی، عوارض جانبی و افزایش هزینه های تحمیلی بر فرد را به دنبال دارد.
وی با اعلام اینکه امروزه ما شاهد مصرف بی رویه و غیر منطقی این دارو ها توسط بیماران هستیم، اظهار داشت: با توجه به این امر مصرف آنتی بیوتیک ها یک چالش بسیار مهم در سطح جهان است و متاسفانه این معضل در استان کردستان هم به چشم می خورد.
وی گفت: در این راستا و برای ارتقای سطح فرهنگ مصرف دارو مردم باید اقدامات اصولی و آموزش های لازم را از طریق رسانه های گروهی و اجرای برنامه های مختلف ارتقاء داد و دانشگاه علوم پزشکی در راستای برنامه های وزارت خانه اقدامات مناسبی را در دستور کار قرار داده است.
قدیمی اعلام کرد: جامعه پزشکی و پیراپزشکی با توجه به رسالت ویژه باید در تجویزهای خود به صورت منطقی بازنگری کنند و در کنار مصرف دارو به مصرف غیر دارویی و مکملها هم توجه جدی داشته باشند تا از این روند نامناسب جلوگیری شود.
وی ادامه داد: تهدید سلامت افراد مصرف کننده دارو با هیچ هزینه ای قابل جبران نیست و باید هزینه های سلامت به حداقل رسیده و هدفمند شوند تا بتوان در یک جامعه سالم برای توسعه و پیشرفت برنامه ریزی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه به نامگذاری سال جاری با نام جهاد اقتصادی اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به بحث واژه جهاد و بار ارزشی و فرهنگی عنوان سال جهاد اقتصادی از طرف مقام معظم رهبری برای همگان تعیین تکلیف شده وآنچه که بر زندگی شخصی و اداری و شغلی ما تاثیرگذار است این بارهای ارزشی و فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد سلامت باید منابع موجود درست اجرا شود، یادآور شد: در این سال ما باید برای سلامت زندگی شخصی و اجتماعی کل جامعه و مردم یک جهاد اقتصادی را داشته و تمامی هزینه های مصرفی و غیر مصرفی دولتی و بیت المال را پایین بیاوریم تا بهره وری سلامت را ایجاد کنیم.
رئیس داشگاه علوم پزشکی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های اجرایی دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری اشاره و افزود: سیاست اصلی دانشگاه کردستان در سال گذشته در بحث سلامت بوده و امسال نیز این سیاست کاری استمرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: سیاست اصلی در برنامه های اجرایی دانشگاه در سال جاری تکمیل خانه های بهداشت برای ارتقاء سیستم ارجاع و استقرار حاکمیت بالینی خدمات اورژانس ها و پاسخگو بودن است که اجرای بهتر سیستم ارجاع، مصرف درست و منطقی دارو را به دنبال خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به ایجاد رشته های کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری در کارشناسی ارشد رشته دندانپزشکی و بهداشت حرفه ای و دکترای تخصصی سلولی مولکولی مجوز پذیرش دانشجو را اخذ کرده است.
قدیمی در ادامه عنوان کرد: برای خدمات رسانی بهتر به بیماران در روستاها و استقرار سیستم ارجاع احداث 57 باب خانه بهداشت در سال گذشته آغاز و در سال جاری و در صورت تامین به موقع اعتبارات مورد نیاز تمامی این خانه های بهداشت به بهره برداری می رسد.
وی به بحث استقرار حاکمیت بالینی خدمات اورژانسی که مقدمات آن از سال گذشته اجرایی شده است، اشاره کرد و گفت: راه اندازی دو اورژانس استاندارد، استاندارد کردن بیمارستان های توحید و بعثت سنندج، تجهیز بیمارستان ها به سیستم الکترونیکی HIC، پوشش مخابراتی پایگاه فوریت های جاده ای و تبدیل حسابداری نقدی به حسابداری تعهدی از جمله اقدامات لازم در سال گذشته بوده است.