روند تخريب جنگل ها با استفاده از تصاوير ماهواره اي و سيستم اطلاعات جغرافيايي توسط متخصصان دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي بررسي و برآورد شد.

به گزارش گروه دانشگاهي "مهر"، در اين تحقيق تصاوير TM و + ETM مربوط به سال هاي 1366 و 1380 جهت بررسي روند تخريب جنگل انتخاب شدند كه ابتدا روش هاي كشف تغييرات همچون تفريق، تقسيم، تحليل مولفه هاي اصلي و ... مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته و از ميان آنها روش مقايسه تصاوير طبقه بندي شده انتخاب شد، سپس تصاوير فوق بر اساس دو كلاس جنگل و غير جنگل طبقه بندي شده و با همديگر مقايسه شدند كه نتيجه آن، يك نقشه طبقه بندي شده بود كه مناطق ثابت مانده جنگلي و غيرجنگلي و نيز مناطق تحت تخريب و زايش جنگل را نشان مي داد.

گفتني است پس از تشكيل يك مدل زمين آماري از پديده تخريب جنگل بر اساس پارامترهاي فيزيكي و توپوگرافي موجود در منطقه همچون ارتفاع، شيب، جهت شيب، فاصله از مراكز جمعيتي و ... در رابطه با هر كدام از اين پارامترها يك نقشه تهيه شده و با همپوشاني آنها با نقشه هاي طبقه بندي شده تخريب جنگل، عمل كاليبراسيون مدل تخريب جنگل صورت گرفت و در نهايت ارزيابي آماري مدل از لحاظ انطباق با واقعيت موجود انجام گرفت.