یک کارشناس سوئیسی با تاکید بر اینکه عملیات نظامی ناتو در لیبی مسائل حساس و پیچیده ای را برای این ائتلاف نظامی به همراه دارد، این عملیات را برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی چالشی بزرگ ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزار مهر، "دنیل موکلی" از محققان موسسه تحقیقاتی  ETH زوریخ در گفتگو با روزنامه سوئیسی  "تاگس انسایگر درباره عملیات نظامی ناتو در لیبی اظهار داشت : ناتو حداقل بعد از پایان جنگهای شهروندی از این کشور خارج نخواهد شد. یا یاید قذافی سقوط کند و یا خود راضی به تبعید شود. این عملیات برای ناتو مسائل حساس و پیچیده ای را به همراه دارد. اگر قذافی از نظر نظامی پیروز شود دولتهای ناتو یا باید انقلابیون را مسلح کنند یا خود فعال تر شوند.

وی در ادامه اظهار داشت : ناتو در لیبی با چالشی بزرگ روبروست. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا باید در درگیریهای لیبی بر موضع بی طرفی خود باقی بماند که در این صورت یک عملیات نظامی طولانی مدت در این کشور در انتظار این ائتلاف نظامی خواهد بود که از طرف انقلابیون لیبی و مردم این کشور مورد انتقاد شدید قرار خواهد گرفت.

وی افزود: یک گزینه دیگر نیز وجود دارد و آن اینکه ناتو راهبرد خود در لیبی را تغییر داده و از انقلابیون در این کشور حمایت کند که این تشنجات را در این ائتلاف نظامی به وجود خواهد آورد و در کشورهای آفریقایی و عربی انتقادهایی را علیه سازمان آتلانتیک شمالی به وجود خواهد آورد.

این کارشناس سوئیسی در ادامه خاطر نشان کرد: کشورهایی از جمله آلمان و ترکیه مسلح کردن انقلابیون لیبی را شدیدا رد می کنند. از طرف دیگر فرانسه و انگلیس موافق چنین اقدامی هستند. آمریکا نیز در این باره از داخل دچار چند دستگی است.

وی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت : ناتو در لیبی نابود نخواهد شد، اما بحران سیاسی این ائتلاف تشدید خواهد شد اگر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بدون در نظر گرفتن یک راهبرد خروج در لیبی بماند.

دنیل موکلی در ادامه خاطر نشان کرد: حتی اگر قذافی به زودی از لیبی برود کشورهای غربی هنوز باید مدت زیادی در این کشور بمانند. دولت لیبی در این شرایط باید از نو ساخته شود.