رئیس بنیاد مسکن پیشنهاد تاسیس یک نهاد مالی و زیرمجموعه بنیاد مسکن را داد و گفت: اجرای 100 درصدی طرح هادی روستایی در سطح کشور نیاز به 40 تا 50 هزار میلیارد ریال اعتبار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا تابش همزمان با 21 فروردین سالگرد صدور فرمان تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر افتتاح حساب 100 و تاسیس بنیاد مسکن گفت: بانکها سالانه در برخی از دوره ها اقدام به قفل کردن تسهیلات بخش مسکن می کنند که برای باز کردن این قفل ها زمان زیادی هدر می رود که زیانبار خواهد بود.

وی افزود: مردم ساخت وساز مسکن روستایی را تحت نظارت و مدیریت بنیاد مسکن اجرا می کنند و تامین به موقع تسهیلات بانکی در این ارتباط نقش کلیدی دارد.

وی پیشنهاد تاسیس یک نهاد مالی برای بنیاد مسکن را داد و تصریح کرد: با تاسیس یک نهاد مالی و پولی مستقل به عنوان بانک زیر نظر بنیاد مسکن منابع مربوطه برای ساخت مسکن محرومین پشتیبانی شود.

رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه تهیه و اجرای طرح های هادی روستایی به عنوان حرکت جدی سال 1390 پیش بینی شده است، گفت: از سال 84 تا 89 بیش از70 هزار میلیارد ریال از طریق سیستم بانکی تسهیلات جذب شد و این رقم معادل 7 میلیارد دلار است که صرف یک پروژه عمرانی بزرگ شود.

تابش با بیان اینکه بنیاد مسکن در دوره پنج ساله برنامه چهارم توسعه و تا پایان سال گذشته در مجموع 160 هزار واحد مسکونی روستایی را که در اثر سوانح طبیعی تخریب شده بودند، بازسازی کرد گفت: اکنون حدود 26 هزار روستای کشور دارای طرح هادی روستایی هستند و برای حدود 12 هزار روستا طرح هادی اجرا شد.
 
وی اظهار داشت: اجرای 100 درصدی طرح هادی روستایی در سطح کشور نیاز به 40 تا 50 هزار میلیارد ریال اعتبار دارد و چنانچه بخواهیم طرحهای هادی روستایی در چارچوب برنامه های 5 ساله توسعه تحقق یابد، باید سالانه برای این بخش 10 هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص یابد.

وی افزود: سالانه 200 هزار واحد مسکونی روستایی تحت پوشش طرح نوسازی و بهسازی قرار می گیرد که سال گذشته با دستور رئیس جمهور به 400 هزار واحد رسید و تسهیلات بانکی سهمیه سال 1388 نیز در 1389 تخصیص یافت و حجم کار به 600 هزار دستگاه رسید.