با توجه به شيوع بيماري وبا در برخي از نقاط ايران به ويژه مناطق روستا يي كشور ، معاون مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت گفت:بيماري وبا از چند روز گذشته در حال كنترل بوده و شيوع بالاي بيماري در حال جمع شدن است به گونه اي كه در پنج روز اخير روزانه فقط يك يا دو مورد بيماري مشاهده شده و حتي روز گذشته هيچ مورد جديدي از وبا در اين مناطق درگير اين بيماري مشاهده نشده است كه نشان از فروكش كردن طغيان اين بيماري دارد.

دكتر محسن زهرايي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: بيماري وبا بيش از 40 سال است كه به صورت موارد سالانه در كشور گزارش مي شود و امكان اپيدمي اين بيماري هر چند سال يكبار وجود دارد.

وي ادامه داد: آخرين اپيدمي اين بيماري مربوط به سال 1377 است كه اغلب استانهاي كشور را درگير كرد اما پس از آن موارد ابتلا به اين بيماري بسيار كم شد به گونه اي كه تا ابتداي سال جاري شاهد اپيدمي آن نبوديم و موارد بيماري در چهار سال اخير بين 96 تا 118 مورد بوده است.

معاون مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت با اشاره به اينكه امسال انتظار وضعيت بهتري را در خصوص اين بيماري داشتيم چون تا دو هفته قبل فقط سه مورد بيماري وبا در كشور مشاهده شده بود كه دو مورد آن پاكستاني بودند، اظهار داشت : با توجه به اينكه فصل گرما به پايان رسيده بود انتظار موارد ديگري از اين بيماري را نداشتيم اما متاسفانه از دو هفته پيش در منطقه روستايي شهرستان سرباز در استان سيستان و بلوچستان اين بيماري شايع شد به گونه اي كه موارد ابتلا از سه مورد تجاوز كرد و به 71 مورد فرد مبتلا به بيماري وبا رسيد.

وي افزود: خوشبختانه تمامي مبتلايان به بيماري وبا اقدامات درماني بموقع را دريافت كردند و فقط يك مورد فوتي داشتيم و آن هم يك معتاد تزريقي مبتلا به اين بيماري بود كه از جمله بيماران شناسايي شده در ابتداي طغيان بيماري وبا بود ولي به علت تاخير در مراجعه به مركز درماني، اقدامات درماني براي اين بيمار موثر واقع نشد.

دكتر زهرايي با بيان اينكه اين بيماري گروه هاي سني و جنسي مختلف نظير كودكان و زنان را درگير كرده است، گفت: وبا بيماري است كه درمكان هايي كه  آلودگي آب آشاميدني وجود دارد شايع مي شود بنابراين دراماكني كه تضميني براي سلامتي آب آشاميدني مردم نباشد احتمال بروز اين بيماري هميشه وجود دارد.

وي ادامه داد: متاسفانه در بسياري از مناطق روستايي كشور تضميني براي سلامتي آب آشاميدني و مصرفي مردم نيست و اين مشكل ناشي از آلوده بودن منابع و عدم كارزني مناسب شبكه لوله كشي آب آشاميدني است.

دكتر زهرايي ادامه داد: همچنين بروز اين مشكلات به علت شكستگي ناشي از فرسودگي شبكه هاي لوله كشي آب روستايي است كه در صورت برخورد با تجمع آب هاي فاضلاب با نقطه شكستگي سبب آلودگي آب در مسير آب رساني مي شود بنابراين تا زماني كه اين شرايط در كشور حل نشود نمي توان اميدوار بود كه بيماري وبا در كشور بروز نكند.