به گزارش خبرگزاری مهر، "عصام العریان" در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی. بی. سی با رد این مطلب که احتمالاً نظامیان در مصر از واگذاری قدرت به غیر نظامیان خودداری خواهند کرد، گفت : نظامیان پس از برگزاری انتخابات ماه سپتامبر مجبور خواهد شد تا قدرت را به غیر نظامیان واگذار کنند، زیرا که اراده مردم هنوز زنده است و این اراده خواهان آزادی و دموکراسی است.
وی افزود: من فکر می کنم پس از 25 ژانویه و برکناری حسنی مبارک، مردم را دیگر نمی توان به گذشته برگرداند و نظامیان این را به خوبی می دانند و قدرت را به افرادی که می خواهند خدمت کنند خواهند داد.
العریان افزود: پس از انتخابت آتی پارلمانی نظامیان تحت فشار قرار خواهند گرفت و مجبور به دادن قدرت به غیر نظامیان خواهد شد. 77 درصدی که در همه پرسی درباره اصلاحات رای مثبت دادند خواهان دموکراسی بودند.
العریان درباره جایگاه قوانین اسلامی در آینده مصر در صورت موفقیت اخوان المسلمین در انتخابات نیز گفت: در مصر اکثریت، قوانین اسلامی را پذیرفته اند، حتی مسیحیان قبطی و لائیک ها آن را پذیرفته اند زیرا که در قوانین شریعت حقوق و وظایف برای همه مشخص است به همین دلیل همه گروهها آن را پذیرفته اند و این مسئله تحت چتر "توافق ملی" صورت عملی می تواند به خود بگیرد.
این مقام اخوان در ادامه خاطر نشان کرد: البته این قوانین باید در پارلمان وضع شود و بدون اراده پارلمان این قوانین عملی نیست. این چیزی نیست که اخوان المسلمین درباره آن تصمیم بگیرد. ما پیشتر پیش نویسی درباره دیدگاههای خود به قوانین اسلامی نوشته بودیم که این پیش نویس با برای ارائه نظر و دیدگاه برای روشنفکران ارسال شد و همگی آن را خوانده و نظارت خود را اعمال کرده اند و این مسئله که عنوان می شود اخوان المسلمین خواهان نظارت "شورای روحانیون" بر جامعه است دیگر در متن نهایی وجود ندارد.
وی درباره موضع حزب خود در خصوص رژیم صهیونیستی و معاهده سازش با این رژیم نیز گفت : معاهده صلح با اسرائیل باید لغو شود، زیرا که این معاهده به اهدافی که برای آن تدوین شده بود نرسیده. این معاهده نتوانست صلح را درمنطقه به بار آورد اسرائیل جنگ های زیادی را به راه انداخت. این معاهده همچنین نتوانست به دومین هدف خود یعنی تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی بیت المقدس دست یابد لذا در پارلمان آتی ما تلاش خواهیم کرد تا در این راستا حرکت کنیم زیرا مسیری که اسرائیل از زمان تاسیس تاکنون پیگیری کرده مسیر جنگ بوده نه صلح.