به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، قانون جدید فرانسه که از روز دوشنبه 22 فروردین پوشش صورت را چون روبنده و برقع در اماکن عمومی ممنوع کرده است، افرادی که این قانون را نقض می کنند باید 150 یورو به عنوان جریمه پرداخت کرده و یا در کلاسهای شهروندی حضور یابند.
نورا جبالله هماهنگ کننده دفتر انجمن زنان مسلمان اروپا در فرانسه اظهار داشت: از آنجا که یک ملت براساس قوانین خود شکل می گیرد، تصویب این قانون در فرانسه زیان آور تلقی می شود. قانون منع روبنده و برقع اقلیت کوچکی را هدف گرفته که باید از حق آزادی شخصی و آزادی انتخاب برخوردار باشند.
درست چند ساعت پس از اجرایی شدن این قانون پلیس فرانسه دو زن را به اتهام پوشیدن روبنده دستگیر کرد.
کنزا دریدر زن مسلمان و مادر چهار کودک اظهار داشت: این قانون حقوق اروپایی من را نقض می کند. من نمی توانم از حقوق خود دفاع کنم، مثل این است که بگوئیم حقوق من گاهی می آیند و گاهی می روند.
این نخستین باری نیست که فرانسه قانون مناقشه آمیزی را علیه پوشش مسلمانان تصویب می کند. در سال 2004 نیز، فرانسه حجاب در مدارس و اماکن عمومی را ممنوع کرد و پس از آن بسیاری از کشورهای اروپایی از آن پیروی کردند.
این درحالی است که در فرانسه بین 5 تا 6 میلیون مسلمان زندگی ی کنند که این تعداد بزرگترین جامعه اقلیت مسلمان در اروپا را تشکیل داده اند.
مسلمانان فرانسه نیز اظهار می دارند که آنها باید از انتخاب شخصی برای پوشش خود برخوردار باشند.
سمیرا آکومر دانشجوی 20 ساله و محجبه دانشگاه سوربن در این رابطه گفت: اگر به زنانی که در پاریس روبنده یا برقع می پوشند نگاه کنیم، متوجه می شوید که بسیاری از آنها تازه مسلمان هستند و آن را به عنوان نماد دین خود می پوشند.
درحالی که حجاب اصل واجب پوشش برای زنان مسلمان است، اکثریت علمای مسلمان بر این عقیده هستند که مسلمانان برای پوشیدن روبنده اجباری ندارند اما تصمیم به پوشاندن صورت باید برعهده زنان باشد.
این قانون فرانسه آخرین اپیزود از محدودیتهایی است که علیه حضور مسلمانان در این کشور اروپایی اجرا شده است.
سامی دیبا رئیس انجمن فرانسوی علیه اسلام هراسی با اشاره به اینکه این محدودیت ارتباطی به امنیت ندارد و موضوع آن نژادپرستی است گفت: روبنده دستاویزی برای کاهش حضور مشهود مسلمانان در اماکن عمومی است.