نصرت‌الله تاجیک شهروند ایرانی که به اتهامات واهی توسط دولت انگلیس محبوس شده است در نامه ای به محمدعلی کلی بوکسور مشهور امریکایی خواست در کنار پیگیری آزادی دو امریکایی زندانی در ایران، موضوع وی و خانم قلی‌خانی، زن ایرانی دربند زندانهای آمریکا را نیز پیگیری کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی نگارش نامه محمد علی کلی قهرمان اسبق بوکس جهان به مقامات ایران برای عفو دو آمریکایی که به دلیل ورود غیرقانونی به ایران در زندان به سر می برند، نصرت الله تاجیک شهروند ایرانی که سال ها به اتهام واهی دولت انگلیس در این کشور محصور است، نامه ای به وی ارسال کرده و از وی بابت رفتار تبعیض آمیزش در نگارش نامه برای شهروندان آمریکایی و سکوت در برابر موارد فراوان نقض حقوق بشر از سوی کشور متبوع کلی آمریکا، انتقاد کرده است.

متن کامل این نامه که تاجیک در دو نسخه به زبان فارسی و انگلیسی برای خبرگزاری مهر ارسال کرده به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای محمد علی کلی
قهرمان خوشنام و افتخار آفرین بوکس سنگین وزن جهان
با سلام به شما و خانواده محترمتان

همواره از دوران کودکی اخبار مسابقات شما را با حساسیت و علاقه دنبال می کردم و هرگز نمی پنداشتم که روزی با شما مکاتبه خواهم کرد. در آن روزها که به سالهای اولیه 1960 برمی گردد من کودکی نه ساله بودم و مردم ایران تحت سلطه آمریکا تحقیر می شدند ولی مشتهای آهنین شما موجب غرور، افتخار و امید ما بود و شما دعای بسیاری از مسلمانان را همراه خود داشتید.

از طریق رسانه ها متوجه شدم شما نامه ای به مسئولان جمهوری اسلامی ایران نوشته اید که ایشان با استفاده از رحم و شفقت دو زندانی آمریکائی که به اتهام ورود غیر مجاز به ایران و جاسوسی در حال محاکمه هستند عفو نمایند. ارائه پاسخ نامه شما از اختیارات ایشان است ولی چون نامه جنابعالی از طریق خبرگزاری آسوشیتد پرس و احتمالا" برای ایجاد فشار بر دولت ایران مطبوعاتی شده است لذا به خود حق میدهم پاسخی در شان جنابعالی که خواسته بسیاری از ایرانیان است را برای شما از طریق سفارت سوئیس در تهران ارسال نمایم.

من از یاد آوری اقدامات، خطاها و دشمنی مسئولین آمریکائی نسبت به ایران که باعث کینه و خشم مردم ایران نسبت به آنان شده است در می گذرم و آرزو میکردم افرادی مثل شما به علت مشکلات بین دو کشور می پرداختند. ولی بعنوان یک شهروند ایرانی که بدلیل ملیت ایرانی خود و با یک ادعای غیر صحیح و حتی توطئه گونه از سوی آمریکا در حالیکه بعنوان دانشجو در انگلیس درس میخوانده است و در پنج سال اخیر با تحمل بیماریهای گوناگون در خانه خود محبوس شده است فقط به همین اقدام انساندوستانه شما می پردازم. 

همانگونه که مطلعید ظرف چهار سال اخیر موارد زیادی از رحم و شفقت نسبت به شهروندان آمریکائی، انگلیسی و آلمانی که به هر دلیل و بدون ورود به جزئیات پرونده آنان اعمال گردیده و این افراد از زندانهای ایران آزاد شده و به کشورهای خود بازگشته اند که نمونه های آخرین آنها خانم سارا شرود و دو خبر نگار آلمانی از این قبیلند. اگرچه این اقدامات متاسفانه هیچگونه رحم و شفقت متقابلی از سوی کشور آمریکا نسبت به شهروندان ایرانی در بر نداشته است که نهایتا" اینگونه اقدامات یکطرفه منجر به انتقاد خانواده و افراد زندانی در آمریکا از دولت ایران شده است.
 
از آنجا که جنابعالی به عنوان یک عمل انساندوستانه اقدام به نوشتن این نامه نموده اید خانواده خانم شهرزاد میرقلی‌خان ( که در شرایط نامساعدی همراه با بیماری در زندان آمریکا بسر می برد و مادر پیر و دو دختر وی در ایران با ناراحتی و نگرانی منتظر ازادی وی هستند) و تعدادی دیگر از افراد ایرانی که از نقاط مختلف دنیا به آمریکا برده شده و در زندانهای آن کشور بسر میبرند (در صورت نیاز اسامی انها را برای شما ارسال میدارم) از شما میخواهند که در پاسخ به ابراز رحم و شفقتی که مسئولین ایرانی در قبال افرادی که قبلا" ازاد شده اند اقدام متقابلی در نزد مقامات آمریکائی شروع بفرمائید تا با رهائی آنان ابتدا زمینه برای بررسی اعمال رحم و شفقت در مورد این دو فرد را فراهم کنید.
 
یکی از نقش های دولتها فراهم کردن یک شرایط زیستی مناسبتر برای شهروندان خود و سایر کشورهاست ولی متاسفانه به دلیل حاکمیت روابط نا متعادل در صحنه جهانی و اعمال زور حتی بصورت مقررات و یا طی مراحل بظاهر قانونی از سوی کشورهائی که دست بالاتری در صحنه جهانی دارند، شهروندان کشورهای دیگر را که بهر دلیلی در خارج زندگی میکنند و ضعیف ترین حلقه هستند را برای نیل به اهداف سیاست خارجی خود تحت فشار قرار می دهند تا از دولت آنها امتیاز کسب نمایند. بعبارت دیگر این شهروندان قربانی ناکارآیی دیپلماسی قدرتهای بین المللی در مدیریت عادلانه روابط خود با کشورهائی همچون جمهوری اسلامی ایران میشوند.
 
جای تعجب است که وقتی شهروندان غربی به هر دلیلی در ایران در برابر قانون قرار می گیرند همگی بی گناه و مسئولین ایرانی مورد خطاب بسیاری از نیکوکاران جهان و از جمله شما قرار می گیرند که مورد رحم و شفقت قرار گیرند ولی هیچ اقدامی برای رهائی اشخاص گرفتار در آمریکا از طرف این افراد مبذول نمیگردد به گونه ای که انسان احساس می کند این نیکو کاری هم فقط برای افراد خاصی است که گویا شهروند درجه یک محسوب می شوند! یعنی استاندارد دوگانه در اجرای رحم و شفقت و مسائل حقوق بشر و انساندوستانه.
 
شما بعنوان یک شهروند آمریکائی مجاز به فعالیت انساندوستانه و فقط برای حل مشکلات دولت آمریکا هستید ولی این فعالیت برای آزادی سایر ملیتها که در اختیار آمریکا هستند صورت نمی گیرد. از طرف دیگر بنده بعنوان یک دیپلمات سابق بدلیل فعالیت انساندوستانه خود در قبال مجروحین فلسطینی زمانی که سفیر ایران در اردن بوده ام باید در چنین شرایطی با تحمل بیماری قلبی در حبس خانگی بسر برم و یا گروگان مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 5+1 و یا گم شدن یک مامور سابق اف بی آی باشم. سپاسگزار میشوم در کنار پیشنهاد فوق برای پیگیری آزادی ایرانیان زندانی در آمریکا از مسئولین آمریکائی این امر را نیز سئوال بفرمائید. امیدوارم پاسخ قانع کننده ای به شما بدهند، در صورت نیاز از وکیلم درخواست خواهم کرد کلیه مدارک مربوط به این امر را برای جنابعالی ارسال نماید.
 
در پایان از تلاشهای انساندوستانه شما تشکر میکنم ولی چنانچه پاسخی دریافت نکردید بدانید مسئله شخصی نیست و مردم ایران شما را دوست دارند ولی دختران خانم قلی خانی(زن ایرانی دربند در زندان های آمریکا) هم پاسخ نامه اشان به اقای اوباما برای آزادی مادرشان را دریافت نکرده اند. آقای اوباما روش درستی را انتخاب نکرده است. اگر چه در ابتدای ریاست جمهوری وی امیدهائی برای بهبود روابط بین الملل ایجاد شده بود ولی سیاستهای کنونی آمریکا همانند دوران نومحافظه کاران است که رنگ دموکراتها را بخود گرفته و این در آینده به ضرر مردم امریکا تمام میشود.
 
معادلات بین المللی در شرف تغییر و دگرگونی است و قدرت مردم روز به روز اضافه میشود. دیگر نمیشود همچون گذشته با آنان برخورد کرد و هر کشوری بتواند از این قدرت به خوبی استفاده کند در آینده معادلات جهانی نقش بیشتری خواهد داشت.
 
نصرت الله تاجیک
دورهام- انگلستان